G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol73,82
GR. ALTIN2.912,62
BTC2.112.850,87

Adana’da akıl hastası adamın eşini ve annesini vurduğu olayda mahkeme süreci başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi’nde gerçekleşen olayda Nurettın Kaya, eşi Halime Kaya ile birlikte annesi Fahriye Kaya’nın yanına gitti. Aralarında çıkan tartışmada Nurettin Kaya, belindeki tabancayı çıkararak annesi ve eşini vurdu. Halime Kaya olay yerinde yaşamını kaybederken, yaralanan Fahriye Kaya hastaneye kaldırıldı ve kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Nurettin Kaya ise daha sonra yakalanıp tutuklandı.

Olayın ardından Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan muayenede Nurettin Kaya’ya delüzyonel bozukluk tanısı konuldu. Raporda, sanığın işlediği fiili algılama ve bu fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azaldığı belirtildi. Ceza ehliyeti olmayan Nurettin Kaya hakkında akıl hastaları için güvenlik tedbirlerine hükmedilmesi gerektiği kararlaştırıldı.

Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Nurettin Kaya, eşi ve kayınvalidesini öldürmek suçlamasıyla yargılandı. Kaya, susma hakkını kullanırken, tanıklar olayı doğruladılar. Nurettin Kaya’nın oğlu Süleyman Kaya, odada bulunduğunu ancak olayı görmediğini belirtirken, yengesi Zübeyde Kaya da üst katta çıktığında olayın gerçekleştiğini gördüğünü ifade etti.

Mahkeme, savcının talebi üzerine Nurettin Kaya’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. Ayrıca sanığın akıl sağlığıyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ikinci bir rapor alınmasına da karar verildi. Bu rapor ile davamın seyrinin değişebileceği ve Nurettin Kaya’nın akıl sağlığı durumuna göre ceza alıp alamayacağı belirlenecek.

Olay, toplumda büyük infial yarattı ve aile içi şiddetin vahşi yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Aile içinde yaşanan bu trajedinin ardından Adana halkı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve akıl sağlığı konularında daha duyarlı olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Davanın ilerleyen sürecinde neler yaşanacağı ve Nurettin Kaya’nın akıl sağlığı durumunun nasıl değerlendirileceği merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da akıl hastası adamın eşini ve annesini vurduğu olayda mahkeme süreci başladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!