G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Adana Karaisalı’da Dev Petrol Arama Projesi Başlıyor: 10 Kuyu Açılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Adana’nın Karaisalı ilçesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden (MAPEG) alınan 297 hektarlık İR/TPO/K/723 ruhsat numaralı alanda planlanan proje kapsamında 10 adet petrol arama ve üretim kuyusu açılacak. Proje için 95 milyon lira bütçe ayrılmış olup, sondaj kuyularında en fazla 2 bin 500 metreye kadar inilmesi hedeflenmektedir. Arazi hazırlık aşamasında 25 kişinin, petrol arama faaliyetlerinde ise 50 kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Arama işlemlerinde petrol bulunması durumunda çıkarılma işlemlerine başlanacak ve kuyulardan çıkarılan petrol boru hatları ile tesiste bulunan seperatörlere taşınacaktır. Üretim tanklarından alınan ham petrol ise dolum istasyonuna gönderilmek üzere teslimat tankında depolanacaktır. Dolum istasyonundan tankerler aracılığıyla TPAO’nun istasyonuna sevk edilecektir. Ham petrol ayrıştırılması gibi bir işlem uygulanmayacak olup, depolama çalışmalarının lokasyonda gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Şırnak mitinginde yaptığı konuşmada ise Gabar’da günlük petrol üretiminde 37 bin varili geçtiklerini ve hedeflerinin 100 bin varil olduğunu belirtmiştir. Erdoğan, bölgedeki petrol üretiminin artacağını ve Kato Dağı ile Faraşin Yaylası’nın da yeni petrol arama alanları olarak belirlendiğini ifade etmiştir.

Bu projeyle birlikte Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Adana’nın Karaisalı ilçesinde yürüteceği petrol arama ve üretim çalışmalarıyla ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Projenin başarıyla tamamlanması durumunda, bölgede petrol rezervlerinin artması ve ülkenin enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik olumlu gelişmeler yaşanması beklenmektedir. Ayrıca, istihdam edilen personel sayısının artmasıyla bölgenin ekonomik açıdan da canlanması öngörülmektedir. Sonuç olarak, TPAO’nun Adana’daki projesi, ülkenin enerji sektöründeki potansiyelini arttırmayı ve petrol üretiminde daha da ileriye götürmeyi amaçlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana Karaisalı’da Dev Petrol Arama Projesi Başlıyor: 10 Kuyu Açılacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!