G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.251.652,45

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “İsrail’e Devlet Demek Zor, Örgüt Gibi Bir Durum” – Çarpıcı Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’un gözde camilerinden Çamlıca Camii’nde bayram namazını kıldı. Namazın ardından cami çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, İsrail’e devlet demenin zor olduğunu belirtti. Tunç, İsrail’in bir asırdan uzun süredir devam eden işgal politikalarını eleştirdi.

Bakan Yılmaz Tunç, Üsküdar Çamlıca Camii’nde gerçekleşen bayram namazının ardından yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı’nı kutladı ve tüm İslam aleminin bayramını tebrik etti. Ancak Tunç, Filistin’deki durumu anlatarak bayram sevincinin gölgelendiğini ifade etti. İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve binlercesinin yaralandığını belirtti.

Yılmaz Tunç, İsrail’in uzun yıllardır devam eden işgal politikalarını sert bir dille eleştirerek uluslararası toplumun bu konuda yetersiz kaldığını vurguladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşların kararlarına uymadığını ve süregelen işgali devam ettirdiğini belirtti. Tunç, uluslararası adalet divanına sevk edilen İsrail’in buna rağmen kararlara uymadığını ve uluslararası hukuku hiçe saydığını söyledi.

Adalet Bakanı, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıların durdurulamamasının dünya kamuoyunu üzdüğünü ifade etti. Uluslararası kuruluşların aldığı kararların ve yaptığı yargılamaların İsrail tarafından dikkate alınmadığını belirten Tunç, bu durumun bir devlet için kabul edilemez olduğunu dile getirdi. İsrail’in Filistinli mazlumlara yönelik işlediği suçların bir asırdan beri devam ettiğini ve uluslararası toplumun buna dur demekte zorlandığını söyledi.

Bakan Yılmaz Tunç, İsrail’in süregelen saldırgan politikalarına karşı uluslararası toplumun daha etkili önlemler alması gerektiğini belirtti. İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulmün son bulması için daha güçlü adımlar atılması gerektiğini savundu. Tunç, Filistin’de akan kanın durdurulması ve barışın tesisi için uluslararası toplumun daha fazla sorumluluk alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bakan Yılmaz Tunç’un Çamlıca Camii’nde yaptığı açıklamalar, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı uluslararası toplumun daha etkin bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Tunç, barış ve adaletin tesisi için herkesin sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “İsrail’e Devlet Demek Zor, Örgüt Gibi Bir Durum” – Çarpıcı Açıklamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!