G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.140,74

Adabüs tartışması İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ni karıştırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin temmuz ayı toplantılarının ilk oturumu, Saraçhane’deki belediye yerleşkesinde gerçekleştirildi. Toplantının odak noktası, Adalar ilçesindeki toplu taşıma araçları oldu.
Yerel halk tarafından bölgenin dokusuna uygun olmadığı gerekçesiyle “Azmanbüs” lakabı takılan ve resmi adı “Adabüs” olan ulaşım araçları, tartışmaların merkezine oturdu. AK Parti Sultangazi Meclis Üyesi Cemil Keskin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, bu konuda bir soru önergesi sundu. Keskin, Adalar’da yaşayanların isteklerinin göz ardı edilerek motorlu taşıtların kullanımına başlandığını belirtti ve ulaşım ücretlerinin diğer ilçelere kıyasla yüksek olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Adalar’da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler için uygulanan indirimlerin yanı sıra, araç değişimlerinde kent içi aktarma indirimlerinin geçerli olup olmadığını sordu.
Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, faytonların Meclis’te alınan oy birliği kararla kaldırıldığı süreci hatırlatarak, Adalar’da yaşanan ulaşım sorununa dikkat çekti. Akpolat, Adalar’ın dokusuna uygun araçların ilgili bakanlık tarafından onaylandığında mevcut minibüslerin herhangi bir yerde tekrar kullanılabileceğini belirtti. AK Parti Sultangazi Meclis Üyesi Gencay Özcan ise Adabüs’lerin hizmet verememesinin sebebini UKOME’deki tescil uzatmalarının reddedilmesi olarak açıkladı.
Toplantıda kabul edilen önerge, başkanlık makamına sunulacak ve incelenecek. Adalar ilçesindeki toplu taşıma sorunu üzerine yapılan tartışmaların çözümü için ilerleyen günlerde yeni gelişmeler olabilir. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararlar ve yapılacak düzenlemeler, Adalar’da yaşayanların ulaşım sorununa etkili çözümler getirebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adabüs tartışması İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ni karıştırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!