G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,17
CNY4,86
GBP45,89
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,47
GR. ALTIN2.914,88
BTC2.190.069,38

ABD’nin Gazze’de ateşkes çabaları yetersiz kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York Times gazetesi, ABD’nin Gazze’de ateşkes sağlanması için yaptığı girişimlerin yetersiz kaldığını belirtti. İsrail’in Gazze’de devam eden katliamına rağmen bölgede ateşkes umutlarının azaldığı görülüyor. ABD’nin, İsrail ile yaptığı ateşkes görüşmelerindeki tavrı da eleştiriliyor. Gazetenin yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD’nin Gazze’de ateşkes ve esir takası için yaptığı teklifler ve görüşmeler başarısız oldu.

Gazze Şeridi’nde ateşkes ve karşılıklı esir takası görüşmelerini ele almak üzere bölgeye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun anlaşma teklifini kabul ettiğini iddia etmişti. Ancak İsrailli ve Hamaslı yetkililer, ABD’nin girişimlerinin kilit noktalarda yetersiz olduğunu belirtti. Özellikle İsrail ordusunun Gazze’nin Mısır sınırında kalmasını içeren teklif, Hamas ve İsrail arasında çözülemeyen anlaşmazlıklara yol açtı.

ABD’nin yeni teklifi, İsrail askerlerinin sayısının azaltılmasını öngörmesine rağmen, Gazze’nin kuzeyine dönen Filistinlilerin silah taramasından geçirilmesi talebi nedeniyle karşılık bulamadı. ABD’li yetkililer, bu müzakerelerin ertelenmesini istedi. Ateşkes ve esir takası için yapılan müzakereler, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşmişti. Ancak Blinken, İsrail’in karşı teklifini kabul ettiğini açıklasa da detayları paylaşmamıştı.

İsrail ile Hamas arasındaki müzakereler, 15-16 Ağustos’ta Doha’da gerçekleşmişti. Bu görüşmeleri izlemek üzere İsrail’e giden Blinken, masadaki ateşkes teklifini kabul ettiklerini söylemişti. Netanyahu’nun yeni teklifi doğrultusunda adımlar atacaklarını belirten Blinken, ön şartlar konusunda ısrarcı olduklarını dile getirmişti. Ancak İsrail ve Hamas arasındaki anlaşmazlıkların çözümsüz kalması, ABD’nin girişimlerini yetersiz kıldı.

Sonuç olarak, ABD’nin Gazze’deki ateşkes ve esir takası için yaptığı girişimlerin sonuçsuz kaldığı ve bölgedeki çatışmaların devam ettiği görülüyor. İsrail’in bölgedeki saldırılarına karşın, taraflar arasındaki anlaşmazlıkların çözülememesi, ateşkes umutlarını da tüketiyor. Gazze’deki gerginlik, uluslararası girişimlerin yetersiz kalmasıyla daha da derinleşiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’nin Gazze’de ateşkes çabaları yetersiz kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!