G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

ABD’li Doktorlar İsrail’e Silah Ambargosu İstiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Şeridi’nde devam eden İsrail saldırılarına tanık olan bir grup doktor, ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine acil bir silah ambargosu uygulama çağrısında bulundu. Chicago kentinde gerçekleşen Demokrat Ulusal Kongresi sırasında Amerikalı doktorlar tarafından düzenlenen bir basın toplantısında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının felakete neden olduğu, ABD’nin bu duruma müdahale etmezse suç ortağı olacağı dile getirildi.

Gazze’deki doktorlardan Tammy Abughanim, İsrail’in 10 aydan uzun süren saldırılarının sonucunda Gazze’de sivil hayatının imkansız hale geldiğini belirtti. Abughanim, İsrail’in çocukları ve sivilleri hedef alırken doktorların bile işlerini yapamaz hale geldiğini vurgulayarak, ABD’nin desteğiyle İsrail’in kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi. Meslektaşları da Gazze’de yaşanan dehşet verici olayları anlatmanın zor olduğunu ifade etti.

Bir soruya cevap veren Dr. Feroze Sidhwa, Mart ayının sonundan Nisan ayının başına kadar Gazze’de bulunduğunu ve soykırım şiddetine tanık olduğunu aktardı. Sidhwa, çocukların kurşunlarla vurulduğunu ve şehirlerin sistematik bir şekilde yıkıldığını gördüğünü dile getirdi. Bir diğer doktor olan Mark Perlmutter’ın yazdığı mektupta ise, Gazze’deki korkunç olaylara dikkat çekildi. Perlmutter, çocukların acı içinde çığlık attığını ve hastanelerin kamplara dönüştüğünü belirtti.

Mektupta ABD hükümetinin bu felaketi finanse etmeye devam ettiği ve İsrail’e silah sağlamayı durdurma çağrısı yapıldı. Doktorlar ve Gazze’deki yaşananlar hakkında bilgi veren mektupta, Filistinlilerin, İsrail’in ve uluslararası toplumun iyiliği için silah ambargosunun hayati öneme sahip olduğu vurgulandı. Doktorlar, İsrail’in saldırılarına son verilmesi ve Gazze halkının güvenliğinin sağlanması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Sonuç olarak, Gazze’deki doktorlar, ABD Başkanı Biden ve yönetiminden İsrail’e karşı acil bir silah ambargosu uygulamalarını talep ederek, Gazze’deki insanların yaşadıkları dehşeti ve zorlukları duyurmaya çalıştılar. Yaşanan felaketin sona ermesi ve barışçıl bir çözüm bulunması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’li Doktorlar İsrail’e Silah Ambargosu İstiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!