G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,93
CNY4,87
GBP45,52
EURO/USD1,11
BIST9.215,67
Petrol75,73
GR. ALTIN2.920,06
BTC2.106.284,72

Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayında Konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan, İstanbul’da Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ev sahipliğinde düzenlenen “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) – Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Ağı (IRCH) 15. Yıllık Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı”nda yaptığı konuşmada, Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden gelen bilim insanları ile buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erdoğan, sağlığın korunması ve hastalıklardan arınmanın insanlığın ortak derdi olduğunu belirterek, bu alandaki tecrübelerin insanlık tarihinden izler taşıdığını vurguladı.

Erdoğan, geçmişten günümüze sağlık alanında yapılan çalışmaların, geleneksel ve modern yöntemlerin bir araya gelerek sağlık alanında daha verimli sonuçlar doğurduğunu belirtti. Hekimlerin yaratılan her şeyi inceleyerek sağlığı korumak ve tedavi yöntemleri geliştirmek için doğayı izlediğini söyleyen Erdoğan, bugün bitkilerle tedavinin fitoterapi olarak bilinen, bilimsel geçerliliği olan bir tedavi yöntemi haline geldiğini açıkladı.

Sağlığı korumak ve tedavi etmek için bitkilerin öneminden bahseden Erdoğan, Anadolu topraklarının bitkilerle tedavi alanında özel bir yere sahip olduğunu ve birçok önemli bilim insanının yaşadığı bir coğrafya olduğunu ifade etti. İbnü’l Baytar’ın eserine değinen Erdoğan, Türkçe tercümesi bulunmayan bu değerli kitabın Türkçeye kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Geleneksel tıp mirasının modern bilimle birleştirilerek günümüze aktarılmasının insan hayatına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı’nın kurulması ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle yapılan çalışmalardan bahseden Erdoğan, GETAT uygulamalarının bilimsel ve akademik bir zeminde yürütülmesinin önemine değindi. TÜBİTAK tarafından geleneksel tıp alanında yapılan araştırmalara yönelik proje çağrısından da bahseden Erdoğan, akademik çalışmaların ve bilim insanlarının ilgisinin bu alanda önemli olduğunu vurguladı.

Programda katılımcılarla birlikte aile fotoğrafı çektiren Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geleneksel tıbbın simgesi olan “hayat ağacını” hediye olarak aldı. TÜMATA tarafından verilen mini konserle devam eden programda, Sağlık Bakanı Koca ve DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Kluge konuşmalar yaptı. Programın sonunda Emine Erdoğan, Sağlık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan “Anadolu’da Tıbbın Tarihi” sergisini ziyaret etti ve geleneksel tıp yöntemlerinin tanıtıldığı kitapları inceledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayında Konuştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!