G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

ABD’de Yaz Saati Uygulaması Kalıcı Olabilir mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkede yaz saati uygulamasına geçiş, cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece saatlerinde gerçekleşti. ABD’de saatler, cumartesi gününü pazara bağlayan gece 02.00’de 1 saat ileri alındı. Bu geçişin ardından, ülke genelinde yaz saati uygulaması başlamış oldu.

Son dönemlerde yaz-kış saati uygulaması konusunda tartışmaların yoğun olduğu ABD’de, Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio liderliğindeki bir grup senatör, kalıcı yaz saati uygulaması tasarısını tekrar gündeme getirdi. Rubio, daha önce senatodan geçen kalıcı yaz saati tasarısının, Temsilciler Meclisi’nde oylanmamış olmasından dolayı tekrar gündeme alınması gerektiğini savundu. Senatör Rubio, geleneksel olarak yılda iki kez saat dilimi değişikliğinin “saçma ve yanlış bir uygulama” olduğunu belirterek, kalıcı olarak yaz saati geçişine destek verdi.

ABD Senatosu, 15 Mart 2022 tarihinde Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio’nun sponsorluğunda, yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesine yönelik yasa tasarısını oy birliği ile kabul etti. Ancak tasarının Temsilciler Meclisi’nde görüşülüp oylanmamış olması nedeniyle konu tekrar gündeme taşındı. ABD’de yaz saati uygulaması, 3 Kasım 2024 tarihinde son bulacak ve saatler 1 saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçilecek.

Haber kaynağı olarak Anadolu Ajansı tarafından yapılan haberde, ABD’de yaz saati uygulamasına geçiş süreci ve Senatör Marco Rubio’nun kalıcı yaz saati uygulaması desteğinin detaylarına yer verildi. Senatör Rubio’nun yaptığı açıklamalarda, saat değişiminin keyfi ve gereksiz olduğuna vurgu yapılırken, yaz saatinin kalıcı olarak uygulanması gerektiğine dair görüşleri aktarıldı. ABD’de yaz-kış saati uygulamalarıyla ilgili tartışmaların devam ettiği ve gelecekte kalıcı bir çözüm arayışının olacağı belirtilen haber, ABD’nin saat uygulamalarındaki değişiklikleri ve Senatör Rubio’nun liderliğindeki hareketin etkilerini ele aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de Yaz Saati Uygulaması Kalıcı Olabilir mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!