G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.592,96

ABD’de Suratına Gözünü Budaklar: Debby Kasırgası En Az 4 Kişiyi Hayattan Kopardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Florida eyaletinde etkili olan Debby Kasırgası, en az 4 kişinin hayatını kaybetmesine ve 1 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Kasırga nedeniyle 300 bin hanede elektrik kesintisi yaşanırken, bin 700 uçuş iptal edildi. Yerel yetkililerin verdiği bilgilere göre, şiddetli yağış ve rüzgarlar sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetti, bunlardan ikisi çocuktu.

Ayrıca 1 kişi yaralandı ve geniş bir alanda elektrik kesintileri yaşandı. Bunun yanı sıra binlerce uçuşun iptal edilmesi de dikkat çekti. ABD Başkanı Joe Biden, Güney Carolina Valisi Henry McMaster’ın acil durum ilanı talebini onayladı. Bu kararla Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı’nın eyalete afetle mücadele için gerekli ekipman ve kaynakları sağlaması amaçlanıyor.

Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper da Debby Kasırgası nedeniyle eyalet genelinde olağanüstü hal ilan etti. Cooper, eyalet kaynaklarının afetle mücadele için seferber edilmesine izin veren kararla birlikte, Kuzey Carolina’da beklenen olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıkların yapıldığını açıkladı.

Debby Kasırgası Florida eyaletini vurduktan sonra Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinde etkili olması bekleniyordu. Florida Valisi Ron DeSantis, afetle başa çıkmak için 3 bin Ulusal Muhafızı görevlendirmişti ve riskli bölgelerde yaşayan sakinlere tahliye uyarıları yapılmıştı. Kasırga nedeniyle bölgede yoğun yağmur ve sel riski olması sebebiyle halkın tedbirli olması önemle vurgulanmıştı.

Debby Kasırgası’nın yaşattığı olumsuz etkiler nedeniyle bölgede geniş çaplı önlemler alınmaya devam ediyor. Yaşanan can kayıpları ve maddi zararların telafisi için hem federal hükümetin hem de yerel yönetimlerin koordineli bir şekilde çalışması önem taşıyor. Önümüzdeki günlerde bölgede sağlık, elektrik ve ulaşım gibi temel ihtiyaçların karşılanması için çalışmaların artarak devam etmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de Suratına Gözünü Budaklar: Debby Kasırgası En Az 4 Kişiyi Hayattan Kopardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!