G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,11
CNY4,87
GBP45,76
EURO/USD1,11
BIST9.763,36
Petrol71,30
GR. ALTIN2.927,27
BTC2.240.602,71

ABD’de İkinci Kez Tartışmalı İnfaz Yöntemi Kullanıldı: Azot Hipoksisinden İkinci Mahkum Idam Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Alabama eyaletinde yaşanan infaz skandalı, 59 yaşındaki Alan Eugene Miller adlı mahkumun azot hipoksisi yöntemiyle idam edilmesiyle bir kez daha gündeme geldi. Miller, 1999 yılında üç kişinin ölümüyle suçlanarak 2000 yılında ölüm cezasına çarptırılmıştı. Infaz işlemi, mahkumun yüzüne takılan maske aracılığıyla azot gazı verilerek gerçekleştirildi.

Alan Eugene Miller’ın azot gazıyla idam edilmesine tanıklık eden bir muhabir, mahkumun sedyede titremeye başladığını ve yaklaşık altı dakika boyunca nefes alma sorunu yaşadığını aktardı. Miller, idam öncesinde masum olduğunu savunarak, son sözlerinde “Burada olmak için hiçbir şey yapmadım.” şeklinde konuştu. Azot hipoksisinin zalimce ve acı verici bir yöntem olduğu belirtilirken, Birleşmiş Milletler tarafından da devlet onaylı bir işkence şekli olarak nitelendiriliyor.

Alabama eyaletinde daha önce bir mahkumun daha aynı yöntemle idam edildiği belirtilirken, Alabama’nın azot hipoksisi kullanarak infaz işlemi uygulayan tek eyalet olduğu açıklandı. Louisiana, Oklahoma ve Mississippi eyaletleri de benzer bir yöntemi onaylamış olsa da henüz uygulamaya geçmemiş durumda. Uzmanlar, bu infaz biçiminin insani olmadığını ve işkence olduğunu vurgulayarak eleştiri getiriyorlar.

Skandal idam olayı Anadolu Ajansı (AA) kaynaklı haber olarak duyurulurken, olayın ABD’de gündem oluşturduğu ve insan hakları savunucularının tepkisini çektiği belirtiliyor. Alan Eugene Miller’ın ölüm cezası alması ve azot hipoksisinin kullanılması, adalet sistemindeki sorgulanabilir bir uygulama olarak nitelendiriliyor. Alabama eyaletinin bu yöntemi tercih etmesi ve sürdürmesi ise tartışma konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de İkinci Kez Tartışmalı İnfaz Yöntemi Kullanıldı: Azot Hipoksisinden İkinci Mahkum Idam Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!