G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,04
CNY4,84
GBP45,64
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol72,97
GR. ALTIN2.885,79
BTC2.175.877,74

ABD’de Filistin’e Destek Gösterilerinde 2 Bin Kişi Gözaltına Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’deki üniversite kampüslerinde Filistin’e destek gösterileri düzenlenirken, İsrail’in Filistin’de masumlara uyguladığı zulme karşı dünya genelinden tepkiler yükseldi. Amerika’da birçok üniversitede yapılan protestolarda binlerce öğrenci ve akademisyen gözaltına alındı. İsrail’in Gazze’deki katliamına destek veren ABD hükümeti, göstericilere sert müdahalede bulundu.

Özel polis birlikleri, ülkenin dört bir yanındaki üniversite kampüslerinde Gazze ile dayanışma kamplarını dağıttı. Los Angeles California Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik polis şiddeti sonucu en az 200 kişi gözaltına alındı. ABD’nin farklı bölgelerindeki üniversitelerde de benzer dağıtımlar yaşandı. New York’tan başlayarak Columbia Üniversitesi, City College, Stony Brook, Buffalo ve Fordham Üniversiteleri’nde protestoların sert müdahalelerle sonuçlandığı belirtildi.

Öğrenciler, İsrail yanlısı gruplara karşı korunmadıklarını ve saldırganların gözaltına alınmadığını sorguladı. Öğrencilerin polise yönelik eleştirileri üzerine üniversite yönetimleri de kınandı. Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi yetkilisi ve Amerikan Üniversite Profesörleri Birliği, polisin öğrencilere yardım etmediğini ve kınanması gerektiğini belirtti.

Protestoların ardı arkası kesilmeyen üniversiteler arasında George Washington, Yale, Harvard, NYU, Georgetown, Maryland, Pennsylvania, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Pittsburg gibi kampüsler bulunmaktadır. Batı kıyısında ise Kaliforniya Politeknik Eyalet Üniversitesi, Güney Kaliforniya Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi Berkeley ve Washington Üniversitesi önemli eylem alanları oldu. Ortabatı bölgesinde St. Louis’deki Washington Üniversitesi, Indiana Üniversitesi, Michigan Üniversitesi ve Miami Üniversitesi’nde, Güney’de ise North Carolina, Charlotte, Kennesaw State, Florida Eyalet ve Georgia Üniversiteleri’nde protestolar devam etmektedir. ABD dışında da Filistin yanlısı protestolar Avustralya, Kanada, Fransa, İtalya ve İngiltere’deki üniversitelerde gerçekleşmiştir.

ABD’deki üniversitelerde yaşanan bu gösteriler ve polis müdahaleleri, dünya genelindeki Filistin destekçileri ve insan hakları savunucuları tarafından yakından takip edilmektedir. Bu olaylar, İsrail-Filistin çatışmasının uluslararası boyutlarını bir kez daha gündeme getirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de Filistin’e Destek Gösterilerinde 2 Bin Kişi Gözaltına Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!