G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

ABD’de binlerce Filistin destekçisi Beyaz Saray’ı kuşattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’deki binlerce Filistin destekçisi, Gazze Şeridi’nde İsrail’in binlerce sivili katletmesi ve bölgedeki saldırıların devam etmesine tepki gösterdi. Washington’da toplanan kalabalık, Beyaz Saray’ın etrafını sardı ve kırmızı bir pankart açarak İsrail’i protesto etti. Bu pankartta, Gazze’de hayatını kaybeden Filistinlilerin isimleri yazılıydı. Göstericiler, Netanyahu’yı soykırımcı olarak yargılayacaklarını ve Biden’ın saklanamayacağını vurgulayan sloganlar attılar. Ayrıca, “Özgür Filistin” ve “İsrail’e silah ambargosu” yazılı pankartlar taşıdılar.

Polisin müdahalesine rağmen devam eden gösteride bir Filistin destekçisi, Biden’a, Kongre’ye ve tüm dünyaya ateşkes çağrısı yaptı. ABD Gizli Servisi, güvenlik önlemleri aldıklarını ve Beyaz Saray’ın karşısındaki Lafayette Parkı’nda toplanan kalabalık nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatıldığını açıkladı. Bu sırada ABD Başkanı Joe Biden, Fransa’da bulunuyordu çünkü Normandiya Çıkarması’nın 80. yıl dönümü törenlerine katılmak üzere gitmişti.

Gazze’deki saldırıların devam etmesiyle dünyada büyük tepki uyandı. Washington’daki protestoda binlerce insan, İsrail’in sivilleri hedef almasını kınadı ve adalet çağrısında bulundu. Filistin destekçileri, sadece ABD yönetimine değil tüm dünya liderlerine ulaşarak ateşkes çağrısı yapmak istediler.

Göstericilerin en büyük taleplerinden biri de İsrail’e silah ambargosu uygulanmasıydı. Pankartlarla ve sloganlarla seslerini duyurmaya çalışan kalabalık, Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını ve bu zulme sessiz kalmayacaklarını göstermek istediler. Beyaz Saray’ın çevresinde toplanan insanlar, sadece Filistin için değil tüm dünya için barış ve adalet çağrısı yaparken, Amerika’nın da bu konudaki rolünü sorguladılar.

Bu protesto, dünyada yaşanan birçok olay gibi sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. İnsanlar, Filistin’in yaşadığı acıları paylaşarak ve bu konuda farkındalık yaratarak desteklerini dile getirdiler. Her kesimden insanın bir araya gelerek gösterdiği dayanışma, umut verici bir mesaj niteliğindeydi ve bu tür etkinliklerin dünya genelinde artarak devam etmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de binlerce Filistin destekçisi Beyaz Saray’ı kuşattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!