G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

ABD ve Ukrayna Dondurulan Varlıklarla 50 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzaladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İtalya’daki G7 Zirvesi marjında bir araya gelerek iki ülke arasında 10 yıllık yeni bir savunma iş birliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma hem NATO’nun güvenliği hem de Ukrayna’nın savunma zemini için önem taşıyor. ABD’nin Rusya’ya ait Rusya toprakları dışındaki bazı finansal varlıkların dondurularak elde edilen fonun 50 milyar dolarının Ukrayna lehine kullanılması yönündeki kararı da övüldü.

ABD Başkanı Biden, Ukrayna’nın savunma ve caydırıcılık kapasitesinin uzun vadede artırılmasının amaçlandığını ve bu ülkeye Amerikan askeri gönderilmeden silah, mühimmat ve diğer desteklerle yardım edileceğini belirtti. Biden, Zelenskiy ile imzalanan savunma anlaşmasının barışı temsil ettiğini ve Birleşmiş Milletler Anlaşması’na ve ülkelerin egemenliği ilkesine uygun olduğunu vurguladı. Ayrıca, Rusya’nın saldırganlığına karşı Ukrayna’ya desteklerini sürdüreceklerini ve Moskova’ya yönelik yeni yaptırımların duyurulduğunu ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de ABD’ye anlaşma için teşekkürlerini iletti ve iki ülke arasındaki savunma iş birliğinin daha derin ve nitelikli bir seviyeye çıkacağını dile getirdi. G7 Liderler Zirvesi’nde Rusya Merkez Bankasının dondurulmuş varlıklarının faiz gelirlerinin teminat olarak kullanılarak Ukrayna’ya kredi verilmesi kararı alınmıştı. Batı ülkeleri, Rusya-Ukrayna Savaşı başladığından bu yana yaklaşık 300 milyar dolarlık Rus varlığını dondurmuş durumda. Bu varlıkların yanı sıra, faiz gelirleri de Ukrayna’nın desteklenmesi için kullanılacak.

G7 ülkeleri, dondurulan varlıklardan elde edilen faiz gelirlerini Ukrayna’nın ihtiyaçları için kullanmaya devam edecekler. Bu adımın Rusya’yla yaşanan sorunlar ve Ukrayna’nın savunmasının güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığı düşünülüyor. Biden ve Zelenskiy’nin imzaladığı savunma anlaşması, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirirken, Ukrayna’nın güvenliği ve bağımsızlığı için olumlu adımların atılmasına vesile olacak gibi görünüyor. Bu gelişmeler doğrultusunda, Ukrayna’nın güvenliği ve bölgesel istikrarın korunması adına daha fazla destek ve iş birliği bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD ve Ukrayna Dondurulan Varlıklarla 50 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzaladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!