G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,18
CNY4,88
GBP45,78
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.921,33
BTC2.245.146,87

ABD ve Filipinler Ortak Tatbikatta “Savaşa Hazırlıklıyız” dedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ve Filipinler arasında, askeri alanda işbirliğini geliştirmek amacıyla Batanes eyaletinde gerçekleştirilen tatbikat “Bugüne kadar yapılanların en kapsamlısı” olarak nitelendirildi. ABD Deniz Piyadeleri ve Filipinli ortaklarından oluşan 16 binden fazla asker, “Omuz omuza” sloganıyla tatbikata katıldı. Japonya ve Avrupa’dan gelen gözlemcilerin yanı sıra Fransız ve Avustralyalı kuvvetler de tatbikata eşlik etti.

ABD Deniz Piyade Binbaşı Robert Patterson, tatbikat alanında yaptığı açıklamada, “Savaşa hazırlıklıyız ve her gün bunun için çalışıyoruz. Filipinli ortaklarımızla birlikte hareket etmeyi geliştirmek oldukça önemli.” dedi. Tatbikatın bu yılki odak noktası bölgesel savunma iken, Güney Çin Denizi ve Tayvan ile Filipinler’i ayıran Bashi Kanalı gibi stratejik bölgelerde gerçekleştirilen tatbikatlar dikkat çekti. Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı sularda atış tatbikatları yapılırken, Bashi Kanalı üzerinde Black Hawk helikopterleri uçuş gerçekleştirdi.

Çin, tatbikatın bölgesel istikrara zarar verebileceği endişesiyle Filipinler’in ABD ve diğer Asya dışındaki ülkelerle yaptığı işbirliğini eleştirdi. Ayrıca, ABD’nin Filipinler’in kuzeyine kara konuşlu füze sistemini yerleştirmesine karşı çıkarak, tatbikatta füze atışı yapılmasının önlenmesi gerektiğini belirtti. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, hükümetlerinin, kapılarına yerleştirilen füze sisteminden endişe duyduğunu ifade etti. Tatbikat, 22 Nisan’da başladı ve bu hafta sona erecek.

Sonuç olarak, ABD ve Filipinler arasındaki askeri tatbikat, bölgesel savunmaya odaklandığı ve stratejik bölgelerde gerçekleştirildiği için önem taşıyor. Çin’in eleştirilerine rağmen, tatbikatın devam etmesi planlanıyor ve sona erene kadar etkisi ve sonuçları yakından takip edilecek. Taraflar arasındaki ilişkilerin bu tür tatbikatlar aracılığıyla güçlenmesi ve bölgesel istikrarın korunması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD ve Filipinler Ortak Tatbikatta “Savaşa Hazırlıklıyız” dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!