G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a 95 milyar dolarlık yardımı kabul etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada, 95 milyar dolarlık yardım paketi onaylandı. Bu paket Ukrayna’ya 61 milyar dolar, İsrail’e 26 milyar dolar ve Tayvan’a 8 milyar dolarlık yardımı içeriyor. Yardım paketi, Gazze dahil çeşitli savaş bölgelerine insani yardım yapılmasını da öngörüyor. Ayrıca, Ukrayna’nın yeniden inşası için dondurulmuş Rus varlıklarının kullanılmasını içeriyor.

Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen yardım paketi aylardır bekletilen REPO Yasası’nın da onaylanmasını sağladı. Bu yasa sayesinde Ukrayna’nın ihtiyacı olan milyarlarca dolarlık Rus varlıklarına el konulacak ve bu varlıkların yeniden inşa sürecinde kullanılmasına izin verilecek. Yardım paketlerinin Senato ve ABD Başkanı Joe Biden tarafından da onaylanması bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, yardım paketini desteklediğini belirterek, İsrail ve Ukrayna’ya sağlanacak desteği önemsediğini ifade etti. Paketin hızlı bir şekilde Kongre onayından geçmesi halinde imzalayacağını açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ise yardım paketinin onaylanması nedeniyle teşekkür mesajları yayınladılar.

Zelensky, yardımın özellikle Ukraynalı askerler ve yerleşim yerleri için büyük önem taşıdığını vurgularken, Rusya’ya karşı verilen bu desteğin savaşta kullanılacağını belirtti. ABD’nin yardım paketini Rusya’ya karşı savunmada bir adım olarak gördüğünü dile getirdi. Paketin yakın zamanda Senato’da da onaylanması ve Biden’a sunulması bekleniyor. Bu yardım paketiyle ABD’nin Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a olan desteği bir kez daha teyit edilmiş olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a 95 milyar dolarlık yardımı kabul etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!