G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,12
CNY4,87
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.829,19
Petrol71,25
GR. ALTIN2.930,70
BTC2.227.840,31

ABD Silahlarıyla Gazze’ye Yoğun Saldırı: 70 Binden Fazla Bomba Atıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in 7 Ekim’den beri Gazze Şeridi’ne yoğun saldırılar düzenlediği ve bu saldırılarda ABD silahlarının kullanıldığı biliniyor. Bu saldırılar sırasında hedef alınmayan neredeyse hiçbir nokta kalmamış durumda. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saat içinde gerçekleşen 2 saldırıda 36 Filistinlinin öldüğü ve 54 Filistinlinin yaralandığı belirtilmiştir. Saldırıların başladığı günden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 39.965’e yükselirken, yaralıların sayısı ise 92.294’e ulaşmıştır.

Siyonizm karşıtı Jewish Voice for Peace örgütü, BM uydu verilerini kullanarak İsrail’in Gazze’ye attığı 70 binden fazla bombanın haritasını çıkardı. Yapılan açıklamada, İsrail ordusunun neredeyse her santimetrelik bir alana ABD yapımı bombalarla saldırdığı ve Gazze’yi ciddi şekilde harap ettiği belirtilmiştir. Özellikle okullar, mülteci kampları, hastaneler, camiler ve kiliseler gibi insani yardım bölgelerinin kasıtlı olarak hedef alındığı vurgulanmıştır.

Söz konusu paylaşımda, ABD’nin İsrail’e silah tedarik ettiği ve İsrail’in Filistinlilere karşı soykırım politikalarını uyguladığı ifade edilmiştir. ABD’nin, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı baskıyı finanse etmesi ve silah tedarikinde bulunması eleştirilerek silah ambargosunun artık uygulanması gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca, İsrail’in Gazze’deki yıkımının büyük bir boyutta olduğu ve ABD’nin bu yıkıma destek verdiği aktarılmıştır.

Bu saldırılar ve öldürülen Filistinlilerin sayısındaki artış, uluslararası toplumun tepkisini çekmekte ve İsrail ile ABD arasındaki ilişkileri de sorgulatmaktadır. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona erdirilmesi ve bölgede barışın sağlanması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir. Filistinlilerin yaşam haklarının korunması ve bölgede barışın kalıcı hale getirilmesi için İsrail’in saldırgan politikalarına son verilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, ABD’nin de İsrail’e sağladığı destekleri gözden geçirmesi ve bölgedeki gerilimi artıran politikalarından vazgeçmesi önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Silahlarıyla Gazze’ye Yoğun Saldırı: 70 Binden Fazla Bomba Atıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!