G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

ABD Senatosu, 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Senatosu, içinde Ukrayna’ya 61 milyar dolar ve İsrail’e 26 milyar dolarlık askeri yardımın da bulunduğu toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketini onayladı ve Beyaz Saray’a gönderdi. Bu yardım paketi, İsrail’in Gazze’deki sivil katliamlarına destek sağlamak için kullanılacak. ABD’nin desteğiyle İsrail’e sağlanan askeri yardımların tamamı ABD tarafından tedarik ediliyor.

ABD Temsilciler Meclisi tarafından Senato’ya gönderilen dış yardım paketi, gece geç saatlerde yapılan oylamada 18 hayır oyuna karşılık 78 evet oyu alarak kabul edildi. Paket içinde Ukrayna’ya askeri destek, Gazze ve diğer savaş bölgelerine insani yardım, İsrail’e askeri destek ve Hint-Pasifik bölgesine destek sağlayan tasarılar bulunuyor. Bazı Demokrat senatörler ve Cumhuriyetçi senatörler ise İsrail ve Ukrayna’ya sağlanan desteğe karşı çıkarak hayır oyu verdiler.

Pakette yer alan tasarılar arasında ABD’de bulunan Rusya’ya ait varlıkların dondurularak Ukrayna’ya yardım amacıyla kullanılmasına ve TikTok’un ABD’de yasaklanmasına olanak tanıyan düzenlemeler de bulunuyor. ABD Başkanı Joe Biden, paketin masasına ulaşmasının ardından çarşamba günü tasarının imzalanacağını açıkladı. Biden, tasarının yasalaşmasının ardından Ukrayna’ya hızlı şekilde destek sağlanacağını, aynı zamanda “İran tehdidine karşı” İsrail’e askeri destek sağlanacağını ve Gazze ile diğer insani kriz bölgelerine yardım gönderileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, ABD Senatosu tarafından onaylanan 95 milyar dolarlık dış yardım paketi, Beyaz Saray’a gönderilerek yasalaşma sürecine girmiştir. Paket içinde yer alan tasarılar arasında Ukrayna’ya askeri destek, İsrail’e askeri destek, insani yardımlar ve diğer destek politikaları bulunmaktadır. Joe Biden’ın açıklamalarına göre, paketin yasalaşmasının ardından hızlı şekilde Ukrayna’ya destek sağlanacak ve İsrail ile diğer bölgelere yardımlar devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Senatosu, 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!