G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

ABD Seçim Anketlerinde Kamala Harris ve Donald Trump Eşit Durumda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimine doğru ilerlerken, Demokrat Parti adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile eski ABD Başkanı Donald Trump’ın anketlerde benzer puanlara sahip olduğu belirlendi. Seçim atmosferi, Trump’a yönelik suikast girişimi ve Başkan Biden’ın adaylıktan çekilme kararı gibi olaylarla daha da heyecanlı bir hal aldı. Kamala Harris’in adaylığının kesinleşmesiyle anketler ardı ardına gelmeye başladı. Washington Post’un Pensilvanya’da yaptığı ankette, Harris ve Trump’ın “istatistiksel olarak eşit” durumda olduğu ortaya çıktı. Ankette, Harris ve Trump’ın eşit destek aldığı görüldü. Harris, kayıtlı seçmenler arasında yüzde 48 destek alırken, Trump yüzde 47 oy aldı. Pensilvanya seçmenlerinin yüzde 54’ü Harris’in, yüzde 27’si ise Trump’ın tartışmayı daha iyi yaptığını düşündü. Ancak yüzde 17’lik bir kesim, ikisinin de tartışmayı kazanamadığını belirtti.

Pensilvanya’da, Harris ekonomi ve göçmenlik politikalarında daha fazla destek alırken, demokrasi konusunda ise Trump bir adım önde göründü. Salıncak eyaletler arasında yer alan Pensilvanya’da, 2016 ve 2020 seçimlerinde adaylar birbirine oldukça yakın sonuçlar elde etmişti. Yapılan ulusal ankette ise Harris ve Trump’ın yüzde 47’lik destek oranlarıyla kafa kafaya oldukları görüldü. Seçmenlerin yüzde 67’si Harris’in tartışmadaki performansını olumlu değerlendirirken, Trump için bu oran yüzde 40’ta kaldı. Harris, Pensilvanya’da ulusal anketteki sonuçlardan farklı olarak yüzde 50’lik destekle öne geçti. Harris’in Pensilvanya’da ulusal anket sonuçlarından daha güçlü olması şaşırtıcı bulundu ve eyalette daha fazla Cumhuriyetçi eğilim gösterildiği belirtildi.

Ancak, 15 Eylül’de gerçekleşen ikinci suikast girişiminden önce yapılan bu anketlerin sonuçlarının, sonraki olaylarla birlikte değişip değişmeyeceği merak konusu. ABD’de seçim atmosferi giderek kızışırken, Kamala Harris ve Donald Trump arasındaki rekabetin seçim gününe kadar nasıl gelişeceği merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Seçim Anketlerinde Kamala Harris ve Donald Trump Eşit Durumda!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!