G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.895,14
Petrol73,64
GR. ALTIN2.880,54
BTC2.165.343,98

ABD Seçim Anketinde Trump, Harris’in Gerisinde Kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 18-20 Eylül tarihleri arasında yapılan ankette, Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump’ın, Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris’in gerisinde kaldığı görüldü. 5 Kasım 2024’te gerçekleştirilecek ABD seçimlerine az bir süre kala dikkat çekici gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Seçim yarışı, Trump’a yönelik suikast girişimi, Başkan Joe Biden’in adaylıktan çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in adaylığının kesinleşmesi gibi olaylarla daha da kızışmış durumda. CBS News ile YouGov tarafından 3 bin 129 kayıtlı seçmenle yapılan anket çalışmasında, Harris’in yüzde 52’ye yükselerek Trump’ın yüzde 48 destek oranını geçtiği görüldü.

Seçim anketi verilerine göre, adayın kişisel özelliklerine odaklanan seçmenlerin Harris’e oy verdiği, politikalara odaklanan kişilerin ise Trump’a destek verdiği belirlendi. Harris’e oy veren seçmenlerin çoğunluğu, göçmenlerin ABD’lilerin yapmayacağı işleri yaptığına inanırken, Trump’ın destekçilerinin çoğunluğu ise göçmenlerin suç işlediğine ve işleri ellerinden aldığına inanıyor. Trump destekçilerinin yüzde 73’ü, göçmenlerin toplumu kötüleştirdiğine inanırken, yüzde 69’u da, göçmenlerin evcil kedi ve köpekleri yediği iddialarının doğru olduğunu söylüyor.

Ankete katılan seçmenlerin yüzde 83’ü, ABD siyasetindeki tonun ve nezaket seviyesinin kötüye gittiğini düşünürken, yüzde 71’i de demokrasinin tehdit altında olduğunu belirtiyor. Bu sonuçlar, seçim atmosferinin gerilimli olduğunu gösteriyor ve seçmenler arasındaki görüş ayrılıklarının yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Sonuç olarak, ABD’de gerçekleşen ankette, Kamala Harris’in Donald Trump karşısında öne geçtiği ve seçmenler arasındaki görüş ayrılıklarının derin olduğu görüldü. Seçimlere az bir süre kala yaşanan bu gelişmeler, seçim yarışının nasıl bir seyir izleyeceği konusunda belirsizliği arttırıyor. ABD seçimleri, ülke ve dünya için büyük önem taşıyan bir süreç olduğundan, bu tür anket sonuçları ve gelişmeler dikkatle takip edilmeye devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Seçim Anketinde Trump, Harris’in Gerisinde Kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!