G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

ABD, Romanya’ya AIM-120 AMRAAM Füzeleri Satışını Onayladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanlığı, Romanya’ya AIM-120 AMRAAM füzeleri ve ilgili ekipmanları içeren bir askeri satışı onayladı. Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA) tarafından resmen Kongre’ye iletilen satış maddeleri, 180 milyon dolarlık bir değere sahip. Bu satış, Romanya Hava Kuvvetleri’nin modernizasyonunu desteklemeyi amaçlamaktadır ve AIM-120 AMRAAM füzeleri, NATO ve Amerikan uçakları ile uyumlu bir şekilde kullanılabilmektedir.

Ayrıca, Romanya’nın talebi üzerine, 4 adet güdüm bölümü ve 186 adet AIM-120C-8 AMRAAM füzesi tedarik edilecek. Bu füzeler, eğitim füzeleri, füze konteynerleri, tahrik bölümleri ve kontrol bölümleri gibi ek parçalarla birlikte sunulacak. Satış paketi, ayrıca KGV-135A Kriptografik Aygıtlar ve diğer destek ekipmanlarını da içermektedir. Lojistik ve program destek unsurlarıyla birlikte, satış Romanya’nın operasyonel hazırlığını ve bakım yeteneklerini geliştirmeyi hedeflemektedir.

ABD’nin Romanya Büyükelçisi Kathleen Kavalec, bu satışın Romanya’nın savunma kabiliyetlerini güçlendireceğini ve bölgedeki istikrara katkıda bulunacağını belirtti. Kavalec, Romanya Hava Kuvvetleri’nin modernizasyonunu izlemekten etkilendiğini ve Romanya hükümetinin güvenlik konusundaki kararlılığını takdir ettiğini ifade etti.

Satış sürecinde Tucson merkezli RTX Corporation, ana yüklenici olarak görev yapacak. Romanya’nın talep ettiği ekipman ve hizmetler arasında yedek parçalar, mühimmat desteği, teknik belgeler ve yazılım teslimatı da bulunmaktadır. Bu satış, Romanya’nın güvenlik ve savunma stratejilerini güçlendirmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Romanya’ya AIM-120 AMRAAM Füzeleri Satışını Onayladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!