G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

ABD Pentagon: İran Saldırısına Hazır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Orta Doğu’daki durumun “çok ciddi” olduğunu belirterek, olası bir İran saldırısına karşı hazır olduklarını vurguladı. Pentagon Sözcüsü Ryder, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Lloyd Austin’in bölgeye ek savunma silahları ve mühimmat gönderilmesini emrettiğini belirtti. Ryder, Orta Doğu’daki durumun ciddiyetinden ve İran’ın olası saldırı tehdidinden bahsederek, ABD’nin bu konuda hazırlıklı olduğunu ifade etti.

Ryder, İran’ın İsrail’e olası bir saldırı yapmasının mümkün olduğunu belirtirken, bu durumu ciddiye aldıklarını ve spekülasyon yapmadan hazırlıklı olduklarını söyledi. ABD’nin bölgedeki durumu yatıştırmak, güçlerini korumak ve İsrail’in savunmasını desteklemek istediğini vurgulayan Ryder, diplomasinin her zaman işe yarayabileceğini belirtti. Ancak aynı zamanda İsrail’in savunması için gereken adımların atılacağını da ekledi.

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, bölgesel bir çatışmadan kaçınılması gerektiğini ve diplomatik yolların her zaman tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Ryder, İran’ın misilleme yapma tehdidinde bulunduğu gerilim dolu bir Ortadoğu’da savaşı önlemek ve İsrail’in savunmasına destek olmak istediklerini belirtti. Ayrıca, İran ve Hamas arasındaki gerilimin arttığını ve İsrail’in suikastten sorumlu tutulduğunu da ekledi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’da suikasta uğradığı olayın ardından İran ve Hamas’ın İsrail’i suçlamasıyla gerilimin tırmandığını söyleyen Ryder, ABD’nin Orta Doğu’ya ek askeri varlıklar göndererek olası bir İran saldırısını engellemeye çalıştığını ifade etti. Ryder, ABD’nin bölgedeki çatışmaları önlemeye çalışırken aynı zamanda İsrail’in savunması konusunda da kararlı olduklarını belirtti.

Sonuç olarak, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Orta Doğu’daki tansiyonun yükseldiğini ve olası bir İran saldırısına karşı hazırlıklı olduklarını açıkladı. Bölgesel çatışmaların önlenmesi ve İsrail’in savunmasının desteklenmesi konusunda kararlı olan ABD, diplomatik yolların her zaman tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Öte yandan, İran ve Hamas arasındaki gerilimin artması ve İsrail’in suikastten sorumlu tutulması durumu daha da karmaşık hale getirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Pentagon: İran Saldırısına Hazır!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!