G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,59
CNY4,85
GBP44,88
EURO/USD1,10
BIST8.935,73
Petrol76,63
GR. ALTIN2.886,54
BTC2.131.081,29

ABD Ordusu, Stryker 50KW lazer prototipinin performansından memnun değil

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Ordusu, bu yılın başlarında Orta Doğu’da hava tehditlerine karşı test yapmak amacıyla 4 adet Stryker zırhlı araca monteli 50 kilowattlık lazer silah prototipi göndermişti. Ancak ABD Ordusu Satın Alma Başkanı Doug Bush’a göre, prototipin farklı güç seviyelerindeki performansından memnun değiller. Bush, yakın zamanda Senato’ya yaptığı açıklamada, Yönlendirilmiş Enerji Mobil Kısa Menzilli Hava Savunma (DE M-SHORAD) sisteminin test edildiği askerlerin zorluklar yaşadığını belirtti. Bush’a göre, 50 kilovatlık güç seviyesinin sürekli bir araca entegre edilmesi oldukça zorlu bir süreç.

General Dynamics’in Stryker aracına yüksek enerjili bir silah monte etme girişimi ise, Kord Technologies tarafından gerçekleştirildi. Bu sistemin küçük, orta ve büyük dronları etkisiz hale getirebilmesi amaçlandı. Ancak DE M-SHORAD’ın laboratuvar ve canlı ateş denemelerinde elde edilen olumlu sonuçlar, taktik bir ortamda performansından oldukça farklı olduğu ortaya çıktı. ABD Ordusu, mobil ve maliyet etkin bir çözüm bulma amacıyla süreci değerlendiriyor.

DE M-SHORAD’ın ilk testleri Ağustos 2021’de Oklahoma, Fort Sill’de gerçekleştirildi ve sistemin New Mexico’da yapılan canlı ateş testleri ile başarılı olduğu biliniyor. Stryker’a monte edilen lazer silahının Husi isyancılarından gelen artan drone saldırılarına karşı savunma amaçlı kullanıldığı biliniyor ancak Genelkurmay Başkan Yardımcısı General James Mingus, henüz düşman dronlarıyla çatışmaya hazır olmadıklarını belirtti.

ABD Ordusu, Stryker 50KW lazer prototipinin farklı güç seviyelerindeki performansından memnun olmadığını açıkladı. Önümüzdeki dönemde, prototipin daha iyi bir performans sergilemesi için çalışmaların devam edeceği belirtildi. Bu süreçte, daha etkili bir çözüm bulunarak, hava tehditlerine karşı daha güçlü bir savunma sistemi oluşturulması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Ordusu, Stryker 50KW lazer prototipinin performansından memnun değil

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!