G-QXXHXL9JW0
USD34,04
EURO37,96
CNY4,81
GBP45,23
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol72,81
GR. ALTIN2.801,70
BTC2.087.040,43

ABD, Mısır’a 2024 için 1.3 milyar dolarlık askeri yardım ödemeye karar verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, Mısır’a 2024 yılı için öngörülen 1.3 milyar dolarlık askeri yardımın tamamını ödeme kararı aldı. ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetimi, Mısır’a bu yıl için belirlenen askeri yardım tahsisatının tamamını ödemeye karar verdi. Defence Blog’un haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu kararın bölgesel barışı ilerletmek ve Mısır’ın ABD ulusal güvenlik önceliklerine yaptığı katkıları desteklemekle uyumlu olduğunu doğruladı. Mısır’ın Gazze’deki ateşkes görüşmelerinde önemli bir rol oynaması, bu kararın alınmasında etkili oldu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararın bölgesel barışı ilerletmek ve Mısır’ın ABD ulusal güvenlik önceliklerine katkılarını desteklemek için alındığını belirtti. Yardımın, Gazze’deki ateşkes anlaşması, rehinelerin serbest bırakılması, Filistinlilere insani yardım ve İsrail-Hamas çatışmasının sona erdirilmesine yardımcı olması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bu yardım ile Biden yönetimi döneminde Mısır, ilk kez askeri yardım tahsisatının tamamını alacak. Daha önceki yıllarda, Mısır’a yapılan yardımın bir kısmı, ülkenin insan hakları ihlalleri nedeniyle askıya alınmıştı. Ancak bu kez, Mısır’ın bölgedeki stratejik önemi ve arabuluculuk rolü göz önünde bulundurularak yardımın tamamı ödenmeye karar verildi.

Washington, Mısır’ın bölgedeki stratejik önemini, özellikle İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sırasında üstlendiği arabuluculuk göreviyle kabul ediyor olsa da insan hakları grupları ve bazı eleştirmenler, Mısır’a askeri yardım yapılmasını eleştirmeye devam ediyor. Bu durum, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi dönemindeki iddialı insan hakları ihlalleri ile ilişkilendiriliyor.

Sonuç olarak, ABD’nin Mısır’a yapacağı askeri yardım kararı, bölgesel barışın ve istikrarın sağlanmasına yönelik atılmış önemli bir adım olarak görülüyor. Bu karar, Mısır’ın bölgedeki rolünü daha da güçlendirecek ve ABD ile olan stratejik iş birliğini destekleyecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Mısır’a 2024 için 1.3 milyar dolarlık askeri yardım ödemeye karar verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!