G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,85
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,19
GR. ALTIN2.874,58
BTC2.179.111,45

ABD, Maduro’ya “Af” Teklif Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, ABD Başkanı Joe Biden hükümetinin, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya, başkanlıktan feragat etmesi karşılığında “hakkındaki suçlamaların affedilmesi” teklifinde bulunduğunu bildirdi. Venezuela’da seçim sonrası başlayan siyasi gerilim sürerken, ABD’nin Maduro’ya yapmış olduğu af teklifi dikkat çekti.

Wall Street Journal’ın haberine göre ABD, Maduro’ya başkanlıktan feragat etmesi halinde ‘af’ konusunda yardımcı olmayı teklif etti. ABD’nin Maduro ve hükümetinin üst düzey yetkililerini gelecekte adli suçlamalarla karşı karşıya kalmamaları için ikna etmeye çalıştığı belirtildi. Ancak Maduro, bu teklife sıcak bakmadı.

Maduro ve ABD arasındaki gizli görüşmelerde, Maduro’nun görevi bırakması konusunun gündeme geldiği ifade edildi. Ancak Maduro’nun bu konuda görüşmelere yanaşmadığı ve ABD’nin teklifini reddettiği kaydedildi. Maduro geçen hafta ABD ile varılan bir gizli anlaşmaya dair belgeleri sosyal medyada paylaşmıştı. Belgelerde, ABD’nin Venezuela’ya uyguladığı yaptırımların kaldırılması karşılığında seçimlere bağlı kalınması gerektiği belirtiliyordu.

ABD, Maduro’ya teklifte bulunmuş olsa da, Beyaz Saray’dan bir yetkili herhangi bir teklifin yapılmadığını doğruladı. Ancak ABD’nin Venezuela’daki siyasi durumu düzeltmek için her türlü seçeneği değerlendirdiği kaydedildi.

Maduro’nun 28 Temmuz’da gerçekleşen seçim sonuçlarını tanıması konusunda baskı altında olduğu belirtiliyor. Ancak Maduro ve ve Venezuela yetkililerinin seçim sonuçlarını netleştirmesi gerektiği dile getiriliyor. Venezuela’da gerçekleşen seçimlerde Maduro’nun yüzde 51,20 oy alarak 3. kez devlet başkanı seçildiği açıklanmıştı. Ancak muhalefet, bu sonuçları kabul etmedi ve hile iddialarında bulundu.

Sonuç olarak, ABD’nin Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya yapmış olduğu af teklifi Venezuela’da siyasi gerginliğin devam ettiği bir döneme denk gelmiştir. Maduro’nun bu teklife nasıl bir yanıt vereceği merak konusu olmaya devam ediyor. Bu süreçte ulusal ve uluslararası tarafların izleyeceği stratejiler ve gelişmeler yakından takip edilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Maduro’ya “Af” Teklif Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!