G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.451,34

ABD, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Savaş Suçlarıyla İlgili Soruşturmaları Başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu. Miller, ABD’nin bu saldırılarla ilgili çeşitli soruşturmalar başlattığını ancak henüz uluslararası insancıl hukukun ihlal edildiği konusunda kesin bir sonuca varılmadığını belirtti. İsrail’in Hamas’a karşı yürüttüğü savaşta uluslararası hukuku ihlal edip etmediği konusunda henüz bir karar verilmediğini vurguladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Miller, ABD’nin İsrail’in bu savaş suçlarıyla ilgili soruşturmalar başlattığını ancak henüz net bir sonuca ulaşılamadığını ifade etti. Bakanlık bünyesindeki uzmanlar tarafından yapılan incelemelerin devam ettiğini belirten Miller, şu ana kadar İsrail’in uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiği sonucuna varılmadığını söyledi.

Matthew Miller, bakanlık bünyesindeki uzmanların gerçeklerin uluslararası hukuka uygunluğunu incelediğini ve değerlendirmeler yaptıklarını dile getirdi. Henüz İsrail’in uluslararası hukuku ihlal edip etmediği konusunda bir karara varılmadığını belirten Miller, farklı cephelerde devam eden değerlendirmeler olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili detaylı bir inceleme yaptığını ve sürecin devam ettiğini vurguladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları uluslararası arenada büyük yankı uyandırmış ve çeşitli ülkeler tarafından kınanmıştı. ABD’nin de bu konuda soruşturma başlatması ve açıklamalarda bulunması, uluslararası kamuoyunda dikkatle takip edilmektedir. Miller’ın açıklamaları, ABD’nin İsrail ile olan ilişkileri ve insan hakları konusundaki hassasiyeti açısından önem taşımaktadır.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İsrail’in Gazze’deki savaş suçlarıyla ilgili başlattığı soruşturmanın sonuçları merakla beklenirken, uluslararası insancıl hukukun ihlal edilip edilmediği konusunda net bir karar henüz verilmemiştir. İsrail’in Hamas’a karşı yürüttüğü savaşın uluslararası hukuka uygunluğu konusunda yapılan değerlendirmeler devam etmekte olup, bakanlık yetkilileri süreci yakından takip etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Savaş Suçlarıyla İlgili Soruşturmaları Başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!