G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

ABD, İsrail’e Bomba Sevkiyatını Askıya Aldı ama Savunmasız Bırakmıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD’nin İsrail’e sadece belirli bombaların bir sevkiyatını askıya almasının, diğer tüm silahların hala gönderilmeye devam edildiğini belirtti. Kirby, bu durumun İsrail’i savunmasız bırakmadığını ve ülkenin benzer askeri kabiliyetlere sahip olduğunu vurguladı.

Kirby, Gazze’deki gelişmeler hakkında Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail’e yönelik belli tip bombaların sevkiyatının durdurulmasının ABD-İsrail ilişkilerini olumsuz etkilemediğini belirten Kirby, söz konusu sevkiyatın sadece geçici olarak durdurulduğunu ve incelemelerin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden’ın Refah saldırıları konusundaki tutumunun net olduğunu da belirtti.

ABD Başkanı Biden, Refah’a geniş çaplı bir saldırı düzenlenmesi durumunda İsrail’e silah göndermeyi durduracağını açıklamıştı. Bu kararın arkasında Refah’ta daha fazla sivilin ölmesi ve insani krizin büyümesi endişesi yatıyor. Biden yönetimi, sivillerin korunmasına yönelik gerçekçi bir plan olmadığı sürece kapsamlı kara saldırılarına karşı çıkıyor.

Kirby, ABD’nin İsrail’e sadece belirli türde bombaların sevkiyatını askıya almasının, diğer tüm silahları göndermeye devam etmesinin İsrail’in savunmasız bırakılmadığına işaret etti. İsrail’in benzer askeri kapasitelerle donanmış olduğunu ve bu durumun devam edeceğini belirtti. ABD’nin hala İsrail’e destek sağladığını ve ilişkilerin devam ettiğini vurguladı.

Sonuç olarak, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD’nin İsrail’e yalnızca belirli bombaların sevkiyatını askıya almasının diğer silahları göndermeye devam etmesinin, İsrail’in savunmasız bırakılmadığına ve ilişkilerin devam ettiğine işaret etti. ABD Başkanı Joe Biden’ın Refah saldırılarına karşı net bir tutum belirlediği ve sivillerin korunması konusunda kararlı olduğu da ifade edildi. Biden yönetiminin, sivillerin korunmasına yönelik gerçekçi bir plan olmadığı sürece kapsamlı kara saldırılarına karşı çıktığı da belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, İsrail’e Bomba Sevkiyatını Askıya Aldı ama Savunmasız Bırakmıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!