G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

ABD, Irak Ekonomisini Çeşitlendirme Girişimlerini Destekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Irak ekonomisini destekleme girişimlerine ilişkin Washington’dan yapılan açıklamada, Türkiye ile Irak arasındaki görüşmelerin Bağdat ekonomisini çeşitlendireceği belirtilmiştir. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye, Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan mutabakat zaptının önemini vurgulayarak, Irak’ın ekonomisini çeşitlendiren her türlü çabayı desteklediklerini belirtmiştir. Irak’ın Kalkınma Yolu Projesi içerisinde yer alan planları ABD ile paylaşıldığı ve ABD’nin bu projeyi desteklediği ifade edilmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani arasındaki görüşmede, 26 iş birliği anlaşmasının imzalandığı ve Kalkınma Yolu Projesi’nde iş birliğine ilişkin 4’lü mutabakat zaptının kabul edildiği belirtilmiştir. Projenin Irak’ın güneyindeki Basra Limanı’ndan başlayarak Türkiye sınırına uzanan demir yolu ve kara yolu hatlarını içerdiği ve Türkiye’nin Mersin Limanı’na ulaşımını sağlayarak İstanbul üzerinden Avrupa’ya bağlantı sağlamayı hedeflediği ifade edilmiştir. Bu proje, Çin’in İpek Yolu’ndan geçmediği durumlarda alternatif bir seçenek olabileceği belirtilmiştir. Ayrıca, projenin Çin ile Avrupa arasındaki mesafeyi kısaltarak zaman ve maliyet açısından avantajlar sağlaması beklenmektedir.

ABD’nin Irak ekonomisini çeşitlendirme çabalarını desteklediğini açıklaması, bölgesel iş birliklerini ve ekonomiyi güçlendirecek adımların atılmasını teşvik etmektedir. Kalkınma Yolu Projesi, Türkiye, Irak, Katar ve BAE arasındaki iş birliğini güçlendirerek bölgesel entegrasyonun önemine vurgu yapmaktadır. Bu proje, Lojistik bakımından önemli bir adım olan Basra Limanı üzerinden Türkiye’ye ulaşımı kolaylaştırarak ticareti ve ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Sonuç olarak, ABD’nin Irak’ın ekonomik çeşitliliğini destekleyen Kalkınma Yolu Projesi’ne verdiği destek, bölgesel ekonomik iş birliklerinin güçlenmesine ve ekonomik ilişkilerin artmasına katkı sağlayacaktır. Projede yer alan demir yolu ve kara yolu hatları, Türkiye ile Irak arasındaki ticareti ve taşımacılığı kolaylaştırarak bölgenin ekonomik potansiyelini artıracaktır. Bu proje, bölgesel barış ve iş birliğini güçlendirerek daha güvenli ve gelişmiş bir bölgeye katkı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Irak Ekonomisini Çeşitlendirme Girişimlerini Destekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!