G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.559,34

ABD, Huawei ile İş Yapan Çinli Şirketleri Karasal Gözlüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda ABD ve Çin arasındaki gerilim teknoloji sektöründe ciddi etkiler yaratmaktadır. Her iki ülke arasındaki rekabet ekonomi, güvenlik ve inovasyon alanlarındaki değişikliklere sebep olurken dünya ticaret dengesini de olumsuz etkilemektedir. Çin, özellikle yonga teknolojileri konusunda gelişme kaydetmekte ve ABD’nin baskılarına rağmen ilerlemeye devam etmektedir. Bu durum karşısında ABD hükümeti, Çinli şirketlere olan baskılarını artırmaya karar vermiştir.

Biden yönetimi, yonga teknolojileri alanında kara listeyi genişletmeye hazırlanmaktadır. Huawei ile ilişkisi bulunan 4 Çinli şirket, bu kara listeye eklenmiştir. Qingdao Sien, SwaySure, Shenzhen Pensun Technology ve ChangXin Memory Technologies (CXMT) Çinli şirketler arasındadır. ABD firmalarının ya da Batılı firmaların izin almadan bu şirketlerle işbirliği yapmaları yasaklanmıştır ve bu izni almak zorlu bir süreçtir. Ayrıca 5G teknolojileri konusunda Huawei’ye yardım eden iki firmanın da listeye ekleneceği belirtilmektedir.

Geçtiğimiz hafta, ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo tarafından kısıtlama sinyalleri verilmiştir. Teknolojinin hızlı bir şekilde değiştiği günümüzde her gün durumu değerlendirdiklerini belirten Raimondo, ABD’nin sahip olduğu ileri teknolojilerin Çin’in ordusunu geliştirmesini engellemeye çalıştıklarını ifade etmiştir.

Bu durum, Huawei’nin yonga teknolojileri konusundaki ilerlemesini zorlaştırmış ve Çinli şirketlerin ABD pazarına erişimini kısıtlamıştır. ABD, ulusal güvenlik endişeleriyle bu hamleleri yapmaktadır ancak bu adımların küresel ticareti de olumsuz etkileyebileceği düşünülmektedir. Teknoloji sektöründe yaşanan bu gelişmeler, küresel alanda büyük yankı uyandırmış ve sektördeki dengeleri değiştirmiş durumdadır. ABD ve Çin arasındaki rekabetin ilerleyen süreçte nasıl bir seyir alacağı ise belirsizliğini korumaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Huawei ile İş Yapan Çinli Şirketleri Karasal Gözlüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!