G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.856.708,80

ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri, Yapay Zeka Kontrollü F-16 ile Uçuş Gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri Frank Kendall, yapay zeka kontrollü bir F-16 ile uçuş gerçekleştirdi. Kendall, yapay zekanın gerçek zamanlı olarak uçtuğunu görerek ve gelecekte hava muharebesindeki rolü hakkında kamuoyuna güven vermek amacıyla uçuşu gerçekleştirdi. Uçuş, Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’nde gerçekleşti ve yapay zeka tarafından kontrol edilen deneysel F-16, Kendall’ı yüksek hızlı manevralarla uçurdu. Ayrıca, yaklaşık 300 metre yakınında uçan insan pilotlu ikinci bir F-16’yı savunmasız konumlara getirmeye çalıştı. Uçuş sırasında Kendall’a bir güvenlik pilotu da eşlik etti.

Uçuş sırasında X-62A VISTA, DARPA tarafından geliştirilen makine öğrenimi ve canlı ajan entegrasyonu teknolojisiyle çeşitli taktik manevralar gerçekleştirdi. Bu teknoloji, simülatördeki veri noktalarını öğrenip gerçek uçuşlarda test etmek için kullanıyor. Kendall’ın yaptığı açıklamada, otonom hava-hava muharebesinin potansiyelinin uzun bir süredir hayal edildiğini ancak artık gerçeğe dönüştüğünü belirtti. Ayrıca, yapay zekanın insan kararlarının otomatik hale getirilmesini sağladığını ve kararların otomatikleştirilmesinin belirli ve spesifik olduğunu vurguladı.

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, yapay zeka kontrollü uçuş ile ilgili endişelerini dile getirdi. Komite, ölüm ve ölüm kararlarının sensörlere ve yazılımlara bırakılmasının ciddi bir endişe kaynağı olduğunu belirtti. Otonom silah sistemlerine karşı uluslararası siyasi tepkinin acil olduğunu vurgulayan komite, bu teknolojilere yönelik etik tartışmaların önemini vurguladı. Son olarak, otonom sistemlerin askeri kullanımına karşı kaygılar olduğu ve birçok ülkenin bu teknolojileri geliştirmeye devam ettiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri, Yapay Zeka Kontrollü F-16 ile Uçuş Gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!