G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO37,85
CNY4,82
GBP44,97
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,10
GR. ALTIN2.797,28
BTC2.091.651,36

ABD Hava Kuvvetleri B-21 Raider İçin Yeni Fotoğraflar Yayınlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hava Kuvvetleri, yeni nesil hayalet bombardıman uçağı B-21 Raider’ın uçuş testlerinde önemli bir aşama kaydetti. Northrop Grumman, 22 Mayıs 2024 tarihinde Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’nde uçağın performansını gösteren fotoğrafları yayınladı. Daha önce sadece birkaç kez resmi tanıtım yapılan B-21 Raider, CTF test pilotları tarafından olumlu geri bildirim aldı. Uçak, dijital simülasyonların beklendiği gibi davranışını yansıttı ve geliştirme sürecinde kullanılan dijital tasarımın güvenilirliğini kanıtladı.

2015 yılında başlayan geliştirme süreci kapsamında ABD Hava Kuvvetleri, Northrop Grumman’a B-21 Raider’ı tasarlama ve inşa etme görevi verdi. Uçağın, mevcut B-1 Lancer ve B-2 Spirit bombardıman uçaklarının yerini alması ve B-52 Stratofortress filosunu güçlendirmesi hedefleniyor. Uzun Menzilli Taarruz Bombardıman Uçağı programı, ABD’nin uzun menzilli saldırı kabiliyetlerini gelişmiş gizlilik ve aviyonik teknolojileri ile güçlendirmeyi amaçlıyor.

ABD Savunma Satın Alma Müsteşarı William A. LaPlante, B-21 Raider’ın ilk uçuşlarının ardından üretim sözleşmesinin imzalandığını duyurdu. Sonbaharda başlayan yer ve uçuş testlerinin sonuçlarına göre düşük oranda üretimine başlanacak olan B-21 Raider’ın üretimi devam ediyor. Hayalet bombardıman uçağı, ilerleyen dönemlerde operasyonel statüye geçerek ABD Hava Kuvvetleri’nin güçlü filosuna katılacak.

B-21 Raider, gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı bir bombardıman uçağı olacak. Program kapsamında hedeflenen gizlilik, saldırı kabiliyeti ve operasyonel verimlilik, ABD’nin ulusal güvenliği için önemli bir adımı temsil ediyor. Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’nde gerçekleştirilen testler, B-21 Raider’ın başarılı bir şekilde ilerlediğini ve programın önemli bir aşamada olduğunu gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Hava Kuvvetleri B-21 Raider İçin Yeni Fotoğraflar Yayınlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!