G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.073,13

ABD Gizli Servisi Başarısız Önlemlerini Kabul Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Gizli Servisi Direktör Vekili Ronald Rowe, eski Başkan Donald Trump’a yönelik 13 Temmuz’da gerçekleştirilen suikast girişimindeki başarısızlığı kabul etti. Teşkilatın tüm sorumluluğu üstlendiğini belirten Rowe, bu olayın bir görev başarısızlığı olduğunu ifade etti. Eski Başkan Trump’ın Pensilvanya’da bulunan Butler bölgesindeki miting sırasında vurulduğu saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, Gizli Servis’in olayın güvenliği için tek sorumlu olduğu vurgulandı.

Gizli Servis Direktör Vekili, olayın ardından yapılan güvenlik incelemelerinde mahkeme kararlarına uyulmadığının ortaya çıktığını ve bu nedenle teşkilatın başarısız olduğunu kabul etti. Ayrıca, yerel polis güçlerinin bu olayda sorumlu tutulmaması gerektiğini savundu. Rowe, Butler’da yaşanan bu başarısızlığın bir daha yaşanmaması için çalıştıklarını belirtti. Gizli Servis’in tüm kaynaklarını koruma altındaki kişileri savunmak için kullanmaya odaklandığını ve gereken değişiklikleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Suikast girişimi sonrasında Federal Soruşturma Bürosu (FBI), olayı suikast girişimi olarak tanımlamış ve saldırganın olay yerinde etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. Eski Başkan Trump’ın seçim mitinginde yaşanan bu olay sonrasında ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etmişti. Yerine geçici olarak atanan Roland Rowe, Senato komitesinde suikast girişimiyle ilgili ifade vermiş ve yaşanan güvenlik zaafının savunulamayacağını belirtmişti.

Rowe, Senato Yargı, İç Güvenlik ve Hükümet İşleri komitelerinin ortak duruşmasında yaptığı açıklamada, denetim soruşturmalarında işbirliğine devam edeceklerini belirtti. Teşkilatın güvenlik protokollerinde ve uygulamalarında gereken değişiklikleri yapacaklarını ve benzer bir olayın bir daha yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Eski Başkan Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimi, ülke genelinde büyük yankı uyandırmış ve Gizli Servis’in güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi taleplerini artırmıştı. Rowe’nin açıklamaları, yaşanan olayın ciddiyetini ve Gizli Servis’in aldığı sorumluluğu ortaya koymuş oldu. Gelecekte benzer güvenlik zaafiyetlerinin yaşanmaması için yapılacak düzenlemeler ve denetimler büyük önem taşıyor. Bu tür olayların engellenmesi için alınacak önlemler, teşkilatın itibarını korumak ve başkanlık güvenliğini sağlamak için kritik bir öneme sahip.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Gizli Servisi Başarısız Önlemlerini Kabul Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!