G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.801,88

ABD Gizli Servis Direktörü: Trump’a Yönelik Suikast Girişimi Büyük Başarısızlık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili tüm sorumluluğu üstlendiğini belirtti. Trump, Pensilvanya’daki bir miting sırasında silahlı saldırıya maruz kaldı. Şans eseri sadece sağ kulağındaki yarayla saldırıyı atlatan Trump, saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin yaralandığını açıkladı. Suikast girişimini gerçekleştiren 20 yaşındaki saldırganın Thomas Matthew Crooks olduğu belirtildi.

Kimberly Cheatle, Gizli Servis’in yaşadığı en büyük operasyonel başarısızlığın bu suikast girişimi olduğunu ifade etti. Trump’a suikast girişiminin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Cheatle, tüm güvenlik sorunlarından dolayı kurum adına sorumluluğu üstlendi. Cheatle, olayın aydınlatılması ve benzer güvenlik açıklarının bir daha yaşanmaması için Gizli Servis bünyesinde gerekli toplantıları yaptıklarını belirtti.

Kongre üyeleri, Cheatle’i suikast girişiminin engellenememesi nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi. Cheatle, oturum sırasında suikast girişimiyle ilgili detaylı soruların soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle cevapsız bıraktı. Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez, Cheatle’in verdiği cevaplar yeterince net olmadığı için tepki gösterdi. Ayrıca Colorado Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Lauren Boebert, Cheatle’in suikast girişiminden sonra Trump’ı arayarak özür dilediğini aktardı.

Kongre üyeleri, Cheatle’in suikast girişimi sonrası olay yerine gitmemesi, basın toplantısı yapmaması ve sosyal medya üzerinden açıklama yapmaması gibi konularda eleştirilerde bulundu. Cheatle’nin verdiği cevapların tatmin edici olmadığını belirten Kongre üyeleri, Gizli Servis yönetiminin liderliğine güvenlerinin kalmadığını dile getirdi. Oturum sonunda Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi’nin Cumhuriyetçi ve Demokrat liderleri, Cheatle’ın istifasını talep eden resmi bir mektup yayımlayacaklarını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Gizli Servis Direktörü: Trump’a Yönelik Suikast Girişimi Büyük Başarısızlık

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!