G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,15
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.931,52
Petrol74,39
GR. ALTIN2.868,34
BTC2.163.341,44

ABD, Gazze’ye Havadan 30 Bin 16 Öğün Gıda Bıraktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla 30 bin 16 öğüne denk gelen gıda malzemelerini havadan bıraktı. Bu yardım operasyonuyla ilgili olarak Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Gazze’nin kuzeyine yönelik yardım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği belirtildi. CENTCOM’un sosyal medya platformunda yapılan açıklamada, Gazze halkının temel ihtiyaçlarını karşılamak adına bu operasyonun başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Havadan gerçekleştirilen operasyonda, yaklaşık 30 bin 16 öğüne denk gelen gıda malzemelerinin insanlara ulaştırıldığı ifade edildi. Ayrıca, ABD’nin bugüne kadar 1041 ton insani yardım malzemesi ulaştırdığı da belirtildi. Ancak operasyon sırasında bir paketin kıyıya yakın sığ suya düştüğü açıklandı. Bu durumun siviller ya da altyapının zarar gördüğü endişesi taşımadığı ancak durumun yakından takip edileceği bildirildi.

Öte yandan, İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı abluka 200 günü aşmış durumda. İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyinde yer alan Beyt Lahya bölgesindeki Filistinlileri göçe zorluyor. Beyt Lahya’dan Refah’a göç etmek zorunda kalan Filistinli Şuruk Ayşe el-Mecdelavi, yaşadıkları zor durumu şu sözlerle ifade etti: “Buraya sığındık. Yaşamaya ve alışmaya çalışıyoruz. Burada tek yaptığımız iş su getirmek, çoğu zaman da yok.”

Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın Gazze’ye yönelik insani yardım operasyonu ve İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki abluka politikası hakkında Anadolu Ajansı (AA) tarafından yapılan bu haber, bölgedeki insanların yaşadığı zorlukları ve yardıma olan ihtiyaçlarını ortaya koymaktadır. Bu tür insani yardım operasyonlarının sürdürülmesi ve bölgedeki sivil halkın desteklenmesi önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Gazze’ye Havadan 30 Bin 16 Öğün Gıda Bıraktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!