G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

ABD Fed Faizi Sabit Tutarken, Türkiye PPK Kararını Bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise faiz kararını yarın açıklayacak. Uzmanlar, TCMB’nin politika faizini sabit bırakacağını öngörüyor. Yabancı uzmanlar, bankanın iletişiminde “bekle-gör” politikasını uygulayabileceğini ve enflasyonda artış olması durumunda daha da sıkılaşabileceğini belirtiyor.

Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, TCMB’nin PPK toplantısında faiz oranının yüzde 45’te sabit kalacağını tahmin ediyor. Drimal, bankanın faiz artırımıyla doğrudan sıkılaşmaya karşı önlem alabileceğini ve iletişiminde bekle-gör politikasının nedenlerini açıklıyor. TCMB’nin politika faizini uzun süre sabit tutacağını söyleyen Drimal, 2025’in ilk çeyreğinde büyük bir indirim olabileceğini ifade ediyor.

In Touch Capital Markets Kıdemli FX Analisti Piotr Matys, TCMB’nin faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 45’te sabit tutmasının beklendiğini belirtiyor. Matys, ilerleyen aylarda enflasyonun artması durumunda bankanın sıkılaştırma yoluna gidebileceğini vurguluyor. Ekonomistlerin beklenti anketine göre, TCMB’nin faiz oranını sabit tutması öngörülüyor ve yıl sonu politika faizi beklentisi yüzde 45 olarak belirleniyor.

Sonuç olarak, TCMB’nin politika faizinde değişiklik yapmaması bekleniyor ve enflasyondaki gelişmeler bankanın gelecekteki adımlarını etkileyebilir. Faiz oranlarındaki kararlar önemli ekonomik göstergelerdir ve yatırımcılar bu durumu yakından takip etmektedir. Türkiye ekonomisinin geleceği için alınacak kararların büyük önem taşıdığı bir dönemde, merkez bankalarının politika faizleri doğrudan yatırımcıların ve ekonomi uzmanlarının dikkatini çekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Fed Faizi Sabit Tutarken, Türkiye PPK Kararını Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!