G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,00
CNY4,84
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,24
GR. ALTIN2.885,15
BTC2.165.477,16

ABD, Doğu Akdeniz’e İkinci Uçak Gemisini Gönderiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Doğu Akdeniz’de CENTCOM bölgesinde görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yanına USS Abraham Lincoln uçak gemisinin de gönderileceğini açıkladı. Orta Doğu’da yaşanan gerilimlerin artmasıyla birlikte, İsrail’in Gazze’deki saldırıları, İran’da düzenlediği suikast sonucu Hamas lideri İsmail Heniyye’yi öldürmesi ve Lübnan’daki Hizbullah güçleri ile çatışması bölgedeki gerginliği arttırmış durumda. Bu durum, üçüncü dünya savaşını tetikleyebilecek boyutlara ulaşmış olup uluslararası güçlerin müdahale etmesini gerektiriyor.

ABD’nin bölgedeki askeri varlığını artırma kararı almasıyla birlikte Savunma Bakanı Austin, USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yanına USS Abraham Lincoln uçak gemisinin de gönderilmesi talimatını verdi. Pentagon tarafından yapılan açıklamada, USS Abraham Lincoln’ün F-35C tipi savaş uçaklarıyla donatıldığı belirtildi. Bakan Austin, ABD’nin İsrail’i savunmak için her türlü adımı atacağını vurgulayarak Orta Doğu’daki askeri gücünü ve kabiliyetlerini güçlendirdiklerini ifade etti.

Pentagon, aynı zamanda USS Georgia güdümlü füze denizaltısının da bölgede görev yapmak üzere gönderileceğini duyurdu. Önceki olarak USS Dwight Eisenhower uçak gemisinin bölgeye gönderilmesiyle başlayan tırmanışın ardından, şimdi de Roosevelt ve Lincoln uçak gemilerinin görev yapacağı aktarıldı. CENTCOM bölgesinde iki uçak gemisinin görev yapacak olması, bölgedeki askeri varlığın önemli ölçüde arttığını gösteriyor.

Bölgede şu ana kadar tek bir uçak gemisinin görev yaptığı bilinmekteydi. Ancak, Savunma Bakanı Austin’in kararıyla artık Doğu Akdeniz’de iki uçak gemisinin bulunacağı açıklandı. Bu durum, bölgedeki güvenliği ve istikrarı sağlamak adına önemli bir adım olarak görülüyor. Her iki uçak gemisinin de bölgeye sağlayacağı kabiliyetler ve güç, potansiyel olumsuz durumların kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynayabilir.

Sonuç olarak, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Orta Doğu’daki askeri varlığı artırma kararı sonucu, Doğu Akdeniz’e gönderilecek olan USS Roosevelt ve USS Lincoln uçak gemileri bölgede tırmanan gerilimlere karşı önlem alınmasını sağlayacak. İki uçak gemisinin bölgede görev yapacak olması, bölgenin güvenliği ve istikrarı açısından önemli bir adım olarak nitelendirilmektedir. Bu önlemlerin, bölgedeki potansiyel krizleri kontrol altına almak adına etkili olması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Doğu Akdeniz’e İkinci Uçak Gemisini Gönderiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!