G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Görüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mısır’ın başkenti Kahire’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi. İttihadiye Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede, ABD heyeti yanı sıra Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Badr Abdellaty, Genel İstihbarat Servisi Direktörü Tümgeneral Abbas Kamel ve ABD’nin Kahire Büyükelçisi Herro Mustafa Garg da hazır bulundu.

Görüşmede, ABD Başkanı Joe Biden’ın selamları ile bölgesel konuların yanı sıra Gazze meselesi ele alındı. Sisi, Mısır-Amerikan stratejik ortaklığını vurgulayarak, iki ülke arasındaki çıkarların korunması ve bölgesel güvenliğin artırılmasının önemine dikkat çekti. Ateşkes müzakereleri ve esir değişimi konularında Mısır, ABD ve Katar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Sisi, Gazze’ye yardım ulaştırılmasının önündeki engellerin kaldırılması ve İsrail’in durdurulması gerektiğine vurgu yaparken, Filistin halkına yönelik şiddetin önlenmesi gerektiğine dikkat çekti. İki devletli çözüm konusunda mutabık kalındı ve kalıcı barış ve güvenliğe ulaşmanın en önemli yolunun bu olduğu belirtildi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Sisi, önceki gün Mısır’a yapılan siber saldırıya da değinerek ülkenin Lübnan ile dayanışma içinde olduğunu ve kararlı bir şekilde Lübnan’ın güvenliğine, istikrarına ve toprak bütünlüğüne bağlı olduklarını ifade etti. Bölgede tansiyonun düşürülmesi ve sükûnetin sağlanması için iki ülkenin iş birliğinin artırılması hususunda mutabık kalındı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Mısır temasları ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile gerçekleştirdiği görüşme, bölgedeki dengelerin yeniden oluşturulması ve bölgesel barışın sağlanması adına önemli adımların atıldığı bir sürecin başlangıcı olarak nitelendirildi. Her iki ülkenin de ortak çıkarları ve bölgedeki istikrara verdikleri önem üzerinde duruldu. Gelecekteki iş birliği ve diyalog noktaları belirlenerek, bölgede gerilimin azaltılması ve kalıcı barışın tesisi konusunda adımlar atılması konusunda mutabık kalındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Görüştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!