G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,17
CNY4,86
GBP45,81
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,52
GR. ALTIN2.918,20
BTC2.183.804,89

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrail, Gazze’den çekilme konusunda net

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu programı çerçevesinde Mısır’dan sonra Katar’ın başkenti Doha’ya giderek basın toplantısı düzenledi. Gazze’de ateşkes görüşmelerine değinen Blinken, ateşkesin önemini vurgulayarak rehinelerin hayatlarının tehlikeye girdiğini belirtti. Time önem taşıdığını ve her gün rehinelerin yaşamlarının riske girdiğini ekledi. Bölgedeki gerilimin tırmanma tehlikesine karşı farklı yöntemlerle çalıştıklarını ifade etti.

Blinken, ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik Başkan Biden’ın planını hatırlattı ve tüm tarafların esneklik göstermesi gerektiğini belirtti. İsrail’in çekilmeye ilişkin taahhütlerinin net olduğunu ve Gazze’den çekilmeyi kabul ettiğini söyledi. Ateşkesin herkesin çıkarına olduğunu ve bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için Mısır ve Katar ile çalıştıklarını söyledi.

Blinken, İran ve Hizbullah dahil olmak üzere tüm taraflara farklı yöntemlerle mesajlar göndererek çatışmayı tırmandırmamaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Afrika Birliği ile yakın çalıştıklarını da ekledi. ABD Dışişleri Bakanı Sudan’daki insani durumun dünyadaki en kötü durum olduğunu da belirterek, ülkedeki iç çatışmadan etkilenen halka yardım sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Ayrıca, Blinken, Başkan Biden’ın ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusundaki planını hatırlattı ve bu planın BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylandığını vurguladı. İsrail’in öneriyi kabul ettiğini ve Hamas’tan da aynı adımı beklediklerini söyledi. Ateşkesin yürürlüğe girmesi için herkesin esneklik göstermesi gerektiğini ve bu konuda ilerlemek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Son olarak, Blinken, Gazze’de rehin tutulan ABD’lilere geri dönüşlerini sağlamak ve ölenlerin cenazelerini geri getirmek konusundaki kararlılığını vurguladı. Sudan’daki insani durumun ciddiyetine de dikkat çekerek ülkeye yardım etmek için çabaladıklarını belirtti. Tansiyonun düşürülmesi ve barışın sağlanması için tüm taraflarla çalıştıklarını ve önümüzdeki günlerde ateşkesin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrail, Gazze’den çekilme konusunda net

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!