G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Filistin Protestolarıyla Karşılaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Senato Dış İlişkiler Komitesi önünde bakanlığının bütçesi hakkında ifade verirken beklenmedik bir şekilde protesto edildi. Salonda bulunan Filistin destekçisi bir katılımcı, Filistin bayrağı ile elinde ayağa kalkarak, “İsrail tarafından öldürülen 6 yaşındaki Hind Receb’i hatırlatarak Blinken’a Gazze kasabı olarak hitap etti. Ayrıca, bir diğer eylemci de “Savaş suçlusu” pankartıyla Blinken’i suçladı. Bakan Blinken, protestoların ardından konuşmasına devam etti.

Olayın odağında olan Hind Receb, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği bir saldırıda hayatını kaybetmişti. Receb, akrabalarıyla bulunduğu araçta saldırıya uğramış, ilk saldırıdan sağ kurtulmuş ancak İsrail güçlerinin kuşatması altında kalarak yardım çağrılarına cevap alamamıştı. Receb’in cansız bedeni, İsrail güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından bulunmuştu. Hind Receb’in trajik ölümü dünyada geniş yankı uyandırmıştı.

Protesto, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in kısa süreli bir bölünmeye yol açmış olsa da Blinken, protestolardan etkilenmeden konuşmasına devam etmişti. Konuşmanın seyri, protestoların ardından normal akışına dönmüştü. Blinken’in Filistin sorununa yönelik politikalarına karşı çıkan ve hükümetin bu konudaki adımlarını eleştiren katılımcılar, Blinken’in konuşması sırasında anılan trajediye vurgu yaparak tepkilerini dile getirmişlerdi.

Hind Receb’in yaşamını yitirdiği olay, tüm dünyada büyük üzüntü yaratmış ve Filistin-İsrail sorununu bir kez daha gündeme getirmişti. Blinken’in protesto edilmesi ise, ABD’nin bu bölgedeki politikalarının ve İsrail ile ilişkilerinin kamuoyu nezdinde ne kadar hassas bir konu olduğunu bir kez daha ortaya koymuştu. Blinken’ın oturumunun ardından yapılan basın açıklamalarında da olayın detaylarına ve Blinken’a yapılan protestolara geniş yer verilmişti. Sonuç olarak, Blinken’ın Kongre’deki konuşması beklenmedik bir şekilde protesto edilmiş olsa da olayın ardından normal hayat akışına dönülerek toplantıya devam edilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Filistin Protestolarıyla Karşılaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!