G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,89
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.922,75
BTC2.096.801,23

ABD Başkanlık Seçimi: Biden ve Trump Yarın İlk Defa Karşı Karşıya!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

5 Kasım’da gerçekleşecek olan ABD başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Parti’nin adayı ve mevcut Başkan Donald Trump, yarın akşam CNN’in Atlanta merkezindeki stüdyosunda gerçekleşecek olan ilk açık oturumda karşı karşıya gelecekler. CNN sunucuları Jake Tapper ve Dana Bash’in moderatörlüğünü yapacağı tartışma, doğu yakası saati ile 21.00’de başlayacak ve 90 dakika sürecek. Bu tartışmanın özelliği ise seyircisiz olması ve Biden’in talebiyle Trump’ın araya girmesinin engellenmesi için yalnızca söz alan konuşmacının mikrofonunun açık tutulacak olmasıdır. Format gereği adaylar, kürsüde ayakta durarak tartışacaklar ve not almak için sadece bir kalem, bir destek kağıt ve bir şişe su kullanabilecekler.

Tartışma esnasında Biden ve Trump’ın, iç meselelerin yanı sıra dış politika konuları ve sağlık durumları gibi konularda da tartışmaları bekleniyor. Biden, Maryland eyaletindeki “Camp David” yerleşkesinde danışmanları ile hazırlıklar yaparken, Trump ise seçim kampanyalarına katılarak haftayı geçirdi. Ankete göre, ABD’nin yetişkinlerinin yaklaşık %60’ı tartışmayı canlı izleyeceğini belirtirken %24’ü ise haberlerden ve sosyal medyadan takip edeceklerini açıkladı. İkinci ve son tartışma ise 10 Eylül’de ABC televizyonunda gerçekleşecek.

Başkanlık Tartışmaları Komisyonu (CPD), Biden ve Trump arasında yapılacak olan tartışmaların formatını ve programını beğenmediğinden, CNN ve ABC’nin önerilerine uygun bir planlama yaptı. Ancak seçim tartışmasına katılmak için ulusal düzeydeki en az 4 farklı ankette seçmenlerin en az %15’inin desteğine sahip olma şartı getirildiğinden bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr. tartışmada yer alamayacak. Ayrıca Biden ve Trump arasındaki en son canlı yayın tartışması 22 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanlık Seçimi: Biden ve Trump Yarın İlk Defa Karşı Karşıya!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!