G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,86
CNY0,000000
GBP44,91
EURO/USD1,11
BIST9.653,14
Petrol72,14
GR. ALTIN2.821,43
BTC1.997.824,49

ABD Başkanı Joe Biden, Türk-Amerikan vatandaşı aktivistiyle görüştü – Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesi hakkında detaylar için bekleyiş devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, Michigan eyaletinde yaptığı ziyaret sırasında Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesine ilişkin sorular üzerine açıklamalarda bulundu. Biden, Eygi’nin ölümüyle ilgili henüz yeterli bilgiye sahip olmadığını belirterek, konuyla ilgili ekibinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

İsrail askerlerinin Batı Şeria’da düzenlenen barışçıl bir gösteri sırasında ateş açması sonucu Eygi’nin hayatını kaybetmesi, ABD yönetiminde endişe ve rahatsızlık yarattı. Eygi, Filistinlilere destek amacıyla katıldığı gösteride başından vurularak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü olan Eygi, insan hakları aktivistiydi ve barışçıl yöntemlerle Filistinlilere destek veriyordu.

ABD Başkanı Joe Biden, söz konusu olay hakkında net bir bilgiye sahip olmadığını ifade ederek, Beyaz Saray’daki ekibiyle sürekli iletişim halinde olduğunu ve detaylı bilgilere ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtmiştir. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı da Eygi’nin ölümüyle ilgili olarak İsrail hükümetinden gerekli bilgileri talep etmiş ve durumu yakından takip etmektedir.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin öldürülmesini kınayarak, İsrail’in işlediği suçların hesabının hukuk önünde verilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Eygi’nin ölümü, uluslararası alanda da gündem oluşturmuş ve insan hakları savunucuları tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştır.

Ayşenur Eygi’nin trajik ölümü, İsrail-Filistin çatışmasının insan hakları boyutunu bir kez daha gündeme getirmiştir. Uluslararası toplum, bu tür olayların tekrar yaşanmaması ve barışçıl yöntemlerle çatışmaların çözüme kavuşturulması adına adımlar atılması gerektiğini vurgulamaktadır. ABD yönetimi de Eygi’nin ölümüyle ilgili soruşturmanın titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirtmiş ve olayı yakından takip edeceğini duyurmuştur. Sonuç olarak, Eygi’nin ölümü uluslararası alanda endişe ve yasakarışmış ve adaletin sağlanması için gereken adımların atılması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanı Joe Biden, Türk-Amerikan vatandaşı aktivistiyle görüştü – Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesi hakkında detaylar için bekleyiş devam ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!