G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Tam Desteğini İfade Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, Orta Doğu’da yükselen tansiyon hakkında konuştular. Bu görüşmede Biden, ABD’nin İran destekli gruplar karşısında İsrail’e tam destek verdiğini vurguladı ve bölgedeki tansiyonun düşürülmesi çabalarının önemine dikkat çekti.

Son dönemlerde Orta Doğu’da tansiyon yüksek seyrediyor. Gazze’de meydana gelen katliamın ardından İsrail ordusu, önce Lübnan’ı sonra da İran’ın başkenti Tahran’ı vurdu. Bu saldırıda Hamas lideri İsmail Heniyye hayatını kaybetti ancak ABD ve İsrail bu konudaki sessizliklerini korudu. Bu bağlamda, ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşerek durumu değerlendirdi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, Biden ve Netanyahu arasındaki telefon görüşmesine ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de katıldı. Biden, Netanyahu’ya İsrail’in güvenliğine olan taahhütlerini ileterek, İran ve terör örgütleri Hamas, Hizbullah ve Husiler gibi tehditlere karşı İsrail’in güvenliğine olan bağlılığını vurguladı.

Görüşmede ayrıca Biden ve Netanyahu, özellikle balistik füze ve insansız hava araçlarına karşı İsrail’e yeni Amerikan askeri sevkiyatlarını ele aldı. Bu sevkiyatlarla ilgili detaylar ve planlar görüşüldü. ABD Başkanı Biden, İsrail’in bu tehditlere karşı güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını yineledi.

Biden ayrıca, Orta Doğu’daki tansiyonun düşürülmesi konusundaki çabaların önemine değindi. Bu çerçevede, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin suikastı sonrasında ilk kez bir araya gelen Biden ve Netanyahu’nun, bu konuyu görüşüp görüşmedikleri hakkında resmi bir bilgi verilmedi.

Netanyahu, İsrail’in güvenliği ve bölgedeki istikrar için ABD’nin desteğine ihtiyaç duyduğunu dile getirirken, Biden ise İsrail’in bu süreçte yanında olduğunu ve bölgedeki tansiyonun düşürülmesi yönünde çabalara destek vereceklerini belirtti.

Bu görüşme, ABD ve İsrail arasındaki stratejik iş birliğini güçlendirmek ve bölgedeki istikrarı korumak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Biden ve Netanyahu’nun bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederek ortak stratejiler oluşturmayı sürdürecekleri belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Tam Desteğini İfade Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!