G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Refah Uyarısı Yaptı: İşgal Hatası Olur!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşık 1 aylık aradan sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Refah’ın işgal girişiminin bir hata olacağını belirtti. 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda 31 bin 490 Filistinli yaşamını yitirirken, 73 bin 439 kişi de yaralandı. Saldırılarda sivil altyapı da tahrip edilerek hastaneler, ibadethaneler ve eğitim kurumları hedef alındı. Görüşmede, binlerce çocuğun hayatını kaybetmesi ve bölgedeki insani krizin derinleşmesi üzerine endişeler dile getirildi.

Biden’ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, İsrail’in güvenliğine değinerek, ancak binlerce Filistinli sivilin hayatını kaybetmesini de vurguladı. Biden’ın Netanyahu’ya, 1 milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Refah kentine kara bir operasyon düzenlememesi gerektiğini iletti. Sullivan, Refah’a yapılacak bir işgalin daha fazla masum sivilin ölümüne, insani krizin kötüleşmesine ve bölgedeki kaosun derinleşmesine sebep olacağını belirtti. Alternatif planlamaların yapılması gerektiğini savunan Sullivan, Biden’ın Netanyahu’ya buna dair bir İsrail heyeti göndermeyi teklif ettiğini aktardı.

Sullivan, Refah’a yapılacak bir işgale karşı olduklarını ve bunun yerine farklı yaklaşımların değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Gazze-Mısır sınırını kapsamlı bir kara operasyonu gerçekleştirmeden güvence altına alabileceklerini belirten Sullivan, Hamas’ı hedef almadan insani krizi daha da büyütmeden bölgede çözüm yolları bulunabileceğini belirtti. Biden’ın Netanyahu’ya, bölgedeki krizin çözümü için daha farklı ve insancıl bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini dile getirdiği ifade edildi.

Sullivan ayrıca, Biden ile Netanyahu arasındaki görüşmenin normal seyrinde ilerlediğini ve herhangi bir tansiyonun yaşanmadığını belirtti. Görüşme sonrasında ise İsrail Başbakanı’nın Washington’a bir heyet göndermeyi kabul ettiği aktarıldı. Netanyahu’nun içinde askeri, istihbari ve insani temsilcilerin yer aldığı bir heyeti göndermeye razı olduğu açıklandı. Biden’ın Netanyahu’ya sunduğu alternatif planlar üzerinde durulması gerektiğini ve bölgedeki krizin daha fazla derinleşmemesi adına adımlar atılması gerektiğini belirttiği kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Refah Uyarısı Yaptı: İşgal Hatası Olur!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!