G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

ABD Başkanı Biden: “Eygi’nin ölümü bir kaza gibi gözüküyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Biden, Beyaz Saray’dan New York’a seyahat ederken Eygi ile ilgili soruları yanıtladı. İsrail’in Eygi’nin öldürülmesini kabul etmesi üzerine, Biden kazayla gerçekleştiğini belirtti.

ABD Başkanı, daha detaylı bilgiler aldığını ve mermilerin yerden sekip Eygi’yi vurduğunu ifade etti. Konu hakkında halen bilgi topladığını ve çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise London’da yaptığı açıklamada Eygi’nin öldürülmesinin sebepsiz ve haksız olduğunu belirtti. Protesto amaçlı katılan birinin öldürülmemesi gerektiğini vurguladı.

İsrail ordusu ise Eygi’nin ölümüyle ilgili açıklama yaparak, silahların kasıtlı olarak ateşlenmediğini ve bir başka göstericiyi hedef alan ateş sonucu Eygi’nin öldüğünü ifade etti. Askeri Polis Cezai Soruşturma Birimi soruşturmanın sonuçlarını Askeri Savcılığa sunacaklarını duyurdu. Ayrıca Eygi’nin cesedi üzerinde otopsi yapılacağı belirtildi.

26 yaşındaki Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteride İsrail askerlerinin ateşi sonucu başından vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından Türkiye ve ABD başta olmak üzere uluslararası toplumdan tepkiler yükseldi.

Joe Biden ve ABD yönetimi, Eygi’nin ölümüyle ilgili detaylı soruşturma ve adil yargılama talebinde bulundu. İsrail ise soruşturmanın devam ettiğini ve olayın yanlışlıkla gerçekleştiğini ifade etti. Eygi’nin ailesi ve yakın çevresi ise adaletin sağlanması için uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Sonuç olarak, Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümü uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Olayın aydınlatılması ve sorumluların adalet önüne çıkartılması için Türkiye ve ABD’nin yanı sıra diğer ülkelerin de desteğiyle soruşturma süreci önem kazanmaktadır. Eygi’nin anısını yaşatmak ve benzer acıların tekrar yaşanmaması için uluslararası toplumun sorumluluk alması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanı Biden: “Eygi’nin ölümü bir kaza gibi gözüküyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!