G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.155.539,59

ABD Adalet Bakanlığı, Hamas Liderlerini Suçladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanlığı, Hamas’ın 6 lideri hakkında 7 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen saldırıların planlanması ve diğer suçlamalarla hazırlanan iddianame ile ilgili detayları içeren açıklamalarda bulundu. İddianameye göre, İsrail’in en büyük destekçisi konumundaki ABD, Hamas liderlerini bu eylemlere karışmakla suçladı. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 819’a yükselirken, bunlardan 16 bin 673 kişi çocuktu. ABD Adalet Bakanlığı, iddianamede İsmail Haniye, Yahya Sinvar, Muhammed Al-Masri, Marwan Issa, Halid Meşal ve Ali Baraka’nın 7 Ekim saldırılarının planlanması, desteklenmesi, cinayet, insan kaçırma gibi suçlamalarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Adalet Bakanı Merrick Garland, Hamas’ın ABD vatandaşlarını öldürmek ve ulusal güvenliği tehlikeye atmakla suçladı.

Adalet Bakanlığı, 7 Ekim saldırılarında hayatını kaybeden ABD vatandaşlarından da bahsetti. Ayrıca, geçen hafta öldüğü açıklanan 23 yaşındaki ABD vatandaşı rehine Hersh Goldberg-Polin’in de iddianamede Hamas tarafından öldürüldüğü belirtildi. Medya organları, iddianamenin 1 Şubat 2024’te hazırlandığını ve mühürlendiğini, ancak İsmail Haniye’nin suikast sonucu hayatını kaybetmesiyle mühürlemenin gerekli olmadığını aktardı.

ABD Adalet Bakanlığı, iddianamede adı geçen 6 Hamas lideri hakkında detayları da paylaştı. İsmail Haniye’nin Hamas’ın Siyasi Büro Şefi olduğu, Yahya Sinvar’ın Hamas lideri ve El Kassam Tugayları’nın kurucularından olduğu, Muhammed Al-Masri’nin El Kassam Tugayları’nın başkomutanı olduğu, Marwan Issa’nın El Kassam Tugayları’nın komutan yardımcısı olduğu, Halid Meşal’in Hamas’ın politbüro başkanı ve diaspora ofisinin başkanı olduğu, Ali Baraka’nın ise Hamas’ın Yurtdışı Ulusal İlişkiler Başkanı olduğu ifade edildi. Bu liderlerin görev yaptıkları bölgeler ve yaşadıkları ülkeler de belirtilerek ayrıntılı bilgiler verildi.

Bu gelişmeler, ABD ve Hamas arasındaki gerilimi artırırken, uluslararası ilişkilerde yeni bir boyut kazandı. ABD’nin Hamas liderlerini suçlaması ve iddianame hazırlaması, İsrail ile olan ilişkilerinde de derinleşen bir sorunun göstergesi olarak yorumlandı. Saldırılar ve terörizmle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yapılırken, adaletin sağlanması ve suçluların cezalandırılması gerekliliği vurgulandı. Bu süreçte, taraflar arasında yapıcı bir diyalog ve diplomasi yoluyla çözüm bulunması gerektiği de belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Adalet Bakanlığı, Hamas Liderlerini Suçladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!