G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

ABD, 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketinde Gazze’ye 1 Milyar Dolar Ayırıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna ve İsrail’e toplamda 95 milyar dolarlık bir yardım paketi açıkladı. Bu yardım paketinin bir kısmı ise Gazze’deki insani krize müdahale için ayrıldı ve 1 milyar dolarlık bir fon ile desteklenerek Gazze’ye gönderileceği belirtildi. Biden, İsrail’e verilen yardımların Gazze’deki Filistinlilere ulaştığını garanti altına almak için çalışacaklarını ifade etti.

Israil, Gazze’ye uyguladığı ablukayla eleştirilen bir ülke olsa da ABD, her zaman onların en güçlü destekçisi olmuştur. ABD’nin siyasi desteği, İsrail’in yanı sıra Ukrayna’ya da maddi destek sağlamıştır. ABD Başkanı Biden, Kongre’de kabul edilen yardım paketini imzalayarak İsrail’e 26 milyar dolar askeri destek, Gazze’ye ise 1 milyar dolar insani yardım fonu ayrıldığını duyurdu. Biden, bu yardımların Gazze’ye ulaştığını temin etmek için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Biden, düzenlenen basın toplantısında Gazze’ye gönderilecek yardımların içeriğini de açıkladı. Gıda, temiz su, tıbbi malzeme gibi ihtiyaçları karşılamak amacıyla 1 milyar dolarlık bir fon ayrıldığını söyleyen Biden, bu yardımın masum insanlara ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Ayrıca, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkesin sağlanması konularının da kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Tasarının Senato’da kabul edilmesiyle birlikte toplamda 95 milyar dolarlık yardım paketi yürürlüğe girdi. Bu paket içinde 61 milyar dolar Ukrayna’ya askeri destek, 9 milyar dolar insani yardım fonu Gazze ve diğer savaş bölgelerine, 26 milyar dolar İsrail’e askeri destek, 8,1 milyar dolar da Hint-Pasifik bölgesine destek amacıyla ayrıldı. Biden, bu yardımların etkili ve uygun şekilde kullanılması için gerekli denetimleri yapacaklarını söyledi.

Biden’ın açıklamaları ve imzalanan yardım paketi, uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekti. İsrail ve Gazze arasındaki çatışmaları durdurarak bölgede istikrarın sağlanması için yapılacak yardımların önemi büyük. ABD’nin bu adımlarıyla Ortadoğu’da barış ve refahın tesisi için atılan adımlar takip edilecek ve etkileri yakından incelenecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketinde Gazze’ye 1 Milyar Dolar Ayırıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!