G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,18
CNY4,88
GBP45,84
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,94
GR. ALTIN2.918,09
BTC2.203.840,40

AB Borrell: Ukrayna’ya Askeri Yardım Yolları Keşfedilmeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna’ya destek sağlanması çağrısında bulundu. Borrell, Brüksel’de düzenlenen AB-Ukrayna Savunma Sanayileri Forumu’nda konuştu. AB ve Ukrayna’nın savunma sanayisinden aktörleri buluşturan etkinliğe 25 farklı ülkeden 140’tan fazla firmanın katıldığını ifade eden Borrell, Ukrayna’nın endüstrisinin kapasitesini, Avrupa’nınki ile eşleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Borrell, üretimi doğrudan Ukrayna’da sağlamayı ve ülkenin ihtiyaç duyduğu mühimmatın daha fazla miktarda ve daha hızlı üretimi için Avrupa finansmanını kullanma fırsatlarının neler olduğunu görmeyi amaçladıklarını belirtti. Üretimin Ukrayna’da AB firmalarının desteklediği Ukraynalı firmalar tarafından yapılabilmesinin önemli olduğunu belirten Borrell, bu sayede nakliye maliyetlerinden tasarruf edileceğini ve üretimin gerektiği yerde anında yapılacağını belirtti.

Borrell, Avrupa Barış Fonu içerisinde 5 milyar euroluk yeni “Ukrayna Fonu”ndan faydalanılarak askeri yardımların finansmanı için kaynak sağlandığını belirterek, bu kaynakların acil askeri ihtiyaçlara yönlendirileceğini vurguladı. Ukrayna’ya askeri yardım sağlamanın yeni yollarını keşfetmenin gerektiğini ifade eden Borrell, Ukrayna’nın kendi topraklarında üretim yapabilmesini sağlama gerekliliğine vurgu yaptı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ise toplantıya çevrim içi katılarak zamana karşı bir yarış içerisinde olduklarını ve yeni bir silahlanma yarışının içinde olduklarını belirtti.

Kuleba, Ukrayna’nın ve AB’nin savunma sanayisi kapasitelerinin genişletilmesinin siyasi irade meselesi olduğunu vurgulayarak, AB ile ortak ve aday ülkeler içerisinde ortak bir savunma sanayisi alanı yaratmanın önemini vurguladı. Kuleba, Ukrayna savunma işletmelerine yatırım yapmanın ve ortak projelere katılmanın Ukrayna’ya daha fazla silah sağlamanın harika bir yol olacağını dile getirdi.

Sonuç olarak, Borrell ve Kuleba’nın vurguladığı gibi, Ukrayna’ya askeri yardım sağlamanın yeni yolları aranmalı ve üretim kapasitesi artırılmalıdır. AB’nin destek vermesiyle Ukrayna’nın savunma sanayisi güçlendirilebilir ve ülkenin ihtiyaçları daha etkin bir şekilde karşılanabilir. Bu sayede, Ukrayna’nın güvenliği ve bölgesel istikrar sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB Borrell: Ukrayna’ya Askeri Yardım Yolları Keşfedilmeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!