G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

AB, Apple ile Epic Games Arasındaki Anlaşmazlığı İnceleyecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Apple ile video oyunu yapım ve geliştirme şirketi Epic Games arasında yaşanan anlaşmazlığı incelemeye karar verdi. Geçmişte Epic Games, Fortnite oyununun iOS ve Android sürümlerinde Apple ve Google’ın ödeme sistemlerine alternatif bir ödeme altyapısı sunmuş ve bu nedenle oyun uygulama marketlerinden kaldırılmıştı. AB Komisyonu’nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, AB Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında katı kurallara tabi olan geçit denetçisi konumundaki şirketlerin geliştiricileri susturma tehdidinde bulunamayacağını vurguladı. Breton, Apple’ın Epic Games’in geliştirici hesabını feshetmesinin incelenmesi talimatını verdi. DSA kapsamında belirlenen 6 şirket arasında Apple de bulunuyor. Bu teknoloji şirketleri ve dijital platformlar, daha sıkı kurallara tabi tutularak haksız rekabetin önlenmesi hedefleniyor.

Apple, bu hafta Epic Games’in Avrupa’da iPhone ve iPad’lere yönelik kendi çevrim içi pazarını başlatmasını engellemişti. Bunun yanı sıra Epic Games’in Fortnite oyununun Apple ve Google’ın ödeme sistemlerine alternatif bir ödeme altyapısı sunması, kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle oyun uygulama marketlerinden kaldırılmıştı. AB Komisyonu, bu anlaşmazlığı detaylı bir şekilde inceleyerek gerekli adımları atacak. Thierry Breton, Apple’ın Epic Games’in geliştirici hesabını feshetmesinin öncelikli olarak incelenmesi talimatını verirken, geçit denetçisi konumundaki firmaların kuralları ihlal etmeleri durumunda yüksek para cezalarıyla karşılaşabileceklerini vurguladı.

AB’nin rekabeti koruma ve haksız rekabeti önleme amacıyla aldığı bu önlemler, teknoloji şirketlerinin daha şeffaf ve adil bir rekabet ortamında faaliyet göstermelerini sağlamayı hedefliyor. Epic Games ve Apple arasındaki anlaşmazlığın incelenmesiyle sektördeki diğer şirketlere de örnek olacak adımlar atılması bekleniyor. AB Dijital Hizmetler Yasası kapsamında geçit denetçisi olarak kabul edilen şirketler, belirlenen kurallara uymak zorunda ve kuralları ihlal etmeleri durumunda yüksek cezalarla karşı karşıya kalabilirler. Apple ve Epic Games arasındaki anlaşmazlık, AB’nin dijital platformlar üzerindeki denetim mekanizmalarını ve rekabet politikalarını daha yakından incelemesine sebep olabilir. Bu durum, sektördeki şeffaflığı ve rekabeti artırarak tüketicilerin ve geliştiricilerin haklarını korumayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB, Apple ile Epic Games Arasındaki Anlaşmazlığı İnceleyecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!