G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun Vefatının 51. Yılında Anma Programı Düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde bulunan ve Türk Halk Müziği’nin en önemli isimlerinden biri olan Aşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 51. yılında anma programı düzenlendi. Sivas Vali Yardımcısı İlhami Doğan’ın da katıldığı programda, Aşık Veysel’in hayatı ve sanatı üzerine konuşmalar yapıldı.

Vali Yardımcısı Doğan, Aşık Veysel’in Türk halk ozanlığına büyük katkıları olduğunu vurgulayarak, onu rahmetle ve minnetle andıklarını belirtti. Veysel’in sade ve derin sözleriyle insanlık ve tabiat adına önemli mesajlar vermeyi başardığını ifade etti. Torunlardan Rüstem Şatıroğlu ise dedesinin doğduğu topraklarda anıldığı için duyduğu mutluluğu dile getirerek, Aşık Veysel’in soyundan gelmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Anma programında ilçe müftüsü tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve Aşık Veysel’in mezarına karanfiller bırakıldı. Ardından protokol üyeleri ve katılımcılar Aşık Veysel Müzesi’ni ziyaret etti ve sanatçılar tarafından Aşık Veysel’in eserleri seslendirildi.

Programa Şarkışla Kaymakamı Samet Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, sanatçılar, kurum müdürleri, Aşık Veysel’in torunları ve köy sakinleri de katıldı. Aşık Veysel’in mirasının yaşatılması ve sanatının devam ettirilmesi için düzenlenen bu anma programı, katılımcılar arasında duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun Vefatının 51. Yılında Anma Programı Düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!