G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

Mossad Direktörü Doha’ya Gidiyor: Hamas’la Dolaylı Müzakereler Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in dış istihbarat teşkilatı Mossad Direktörü David Barnea liderliğindeki resmi heyet, Hamas’ın Gazze’de ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifine yanıt vermek için bugün Doha’ya gitti. Katar’a giden İsrail heyeti, müzakereler için güvenlik kabinesi tarafından yetkilendirildi. Müzakerelerin uzun ve zorlu geçeceği belirtiliyor ve hükümetin müzakere heyetine istenen tüm yetkileri vermediği ifade edildi.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Bu saldırılarda en az 31 bin 726 Filistinli hayatını kaybetti, 73 bin 792 kişi yaralandı. Hamas, Mısır ve Katar ile Kahire’de yaptığı görüşmelerin ardından Gazze’de ateşkes ve esir takası için yeni bir teklif sunmuştu. Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın taleplerini akıl dışı olarak nitelendirmişti.

Hamas ve İsrail arasındaki anlaşmazlıkların temelinde, Hamas’ın kalıcı bir ateşkes isterken İsrail’in geçici bir ateşkes ve savaşa devam etme talebinin olduğu belirtiliyor. Hamas’ın isteği olan Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyine geri dönmesi İsrail tarafından reddediliyor. İsrail’e göre, Gazze’de 136 İsrailli esir bulunuyor ve İzzeddin Kassam Tugayları, Filistinli esir sayısının 70’i aştığını duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023’te 4 günlük bir insani ara verilmiş ve 3 gün daha uzatılmıştı. Bu süreçte 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi hala alıkoyup hapsetmeye devam ediyor. İsrail makamlarına göre, çıkan çatışmalarda 136 İsrailli hayatını kaybetmiş durumda.

Mossad Direktörü David Barnea liderliğindeki İsrail heyeti, Doha’da Hamas’ın tekliflerini değerlendirecek ve dolaylı müzakereleri yürütecek. Ancak müzakerelerin zorlu geçeceği ve taraflar arasında belirgin anlaşmazlıkların olduğu belirtiliyor. İsrail, Hamas’ın taleplerini akıl dışı olarak nitelendirirken, Hamas ise İsrail’in kara işgalini ve esir tutma politikasını eleştirmeye devam ediyor.

Sonuç olarak, İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmaların barışçıl bir şekilde sonuçlanabilmesi için taraflar arasında ciddi bir uzlaşı ve müzakere süreci gerekmektedir. Umulur ki taraflar arasında karşılıklı anlayış ve uzlaşma sağlanarak, bölgede kalıcı bir barış ve istikrar sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mossad Direktörü Doha’ya Gidiyor: Hamas’la Dolaylı Müzakereler Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!