G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Rusya’da Yeniden Seçilen Vladimir Putin’i Kutladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, dün sona eren seçimlerde yeniden devlet başkanı seçilen Vladimir Putin’e tebrik mesajı gönderdi. Rusya’nın resmi olmayan sonuçlarına göre Putin’in oyların yüzde 87,30’unu alarak 5. kez devlet başkanı seçildiği açıklandı. Çin Devlet Başkanı, Putin’in liderliği altında Rusya’nın ulusal kalkınma ve inşa alanında daha büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti. Xi, Çin’in Rusya ile ilişkilerini geliştirmeye devam edeceğini vurguladı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Rusya’da yeniden devlet başkanı seçilen Vladimir Putin’i tebrik etti. Xi, Putin’in seçimlerdeki zaferini kutlarken, Çin’in Rusya ile olan ortaklıklarını geliştirmek için yakın iletişimini sürdüreceğini ifade etti. Putin’in yeniden seçilmesinin Rus halkının desteğinin bir göstergesi olduğunu belirten Xi, Rusya’nın daha büyük başarılara imza atacağına inandığını dile getirdi.

Çin Devlet Başkanı, Çin-Rusya kapsamlı stratejik ortaklığının sürekli, sağlıklı ve derinlemesine gelişmesi için Rusya ile yakın iletişimin sürdürüleceğini vurguladı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian de, Çin ve Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yıldönümü olduğunu belirterek, iki devlet başkanının yakın temaslarını sürdüreceğini söyledi.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu’nun yaptığı açıklamaya göre seçimlere katılım oranı yüzde 74,22 oldu. İlk sonuçlara göre Putin, oyların yüzde 87,30’unu alarak 5. kez Rusya’nın devlet başkanı seçildi. Xi Jinping’in tebrik mesajı, Putin’in seçim zaferini kutlayarak Rusya’nın ulusal kalkınma alanında daha büyük başarılara ulaşacağına inandığını belirtti.

Çin’in Rusya ile ilişkilerinde büyük önem verdiğini belirten Xi, Çin-Rusya kapsamlı stratejik ortaklığının sürekli gelişmesi için çaba göstereceklerini vurguladı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin ilerlemeye devam edeceğini belirterek, devlet başkanlarının yakın temaslarının önemli olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Rusya’da Yeniden Seçilen Vladimir Putin’i Kutladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!